Ga naar inhoud

Homerus

Members
  • Aantal items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Homerus's prestaties

Nieuwster

Nieuwster (1/10)

0

Reputatie

  1. Dank voor uw informatie. Inmiddels heb ik kunnen zien dat mijn koelkast een paar maal per etmaal aanslaat en dan gemiddeld driekwartier koelt en dan uren niet koelt. Per etmaal verbruikt hij niet meer dan zeven uur stroom. De besparing bij aanschaf van een nieuw vergelijkbaar model zal niet meer zijn dan 3 euro per maand. Dat is voor mij nu onvoldoende om de aanschaf te rechtvaardigen.
  2. Mijn oude koelkast heeft een knop om bij omgevingstemperatuur lager dan 18 graden ook nog goed te koelen. Ik heb de indruk dat de koelkast veel vaker aanslaat als die knop is ingedrukt. En dat verbaast mij, aangezien je dat alleen doet als de omgevingstemperatuur al laag is. Kunt u dit verklaren? De techniek van moderne koelkasten laat ze al goed functioneren vanaf 10 graden. Gebruiken zij ook meer stroom naarmate de omgeving kouder is, of onder de 18 graden komt?
  3. Koelkasten verschillen ook in opgegeven klimaatklasse. Kunt u het verschil uitleggen tussen klimaatklassen SN-N, SN-ST en SN-T?
  4. Het electriciteitsverbruik van een koelkast varieert met de omgevingstemperatuur en hoe vaak de deur wordt geopend, en wellicht ook met hoe warm de producten zijn die je erin zet. Het verbruik dat wordt opgegeven door fabrikant zal dus een gemiddelde zijn. Weet u waar dat gemiddelde op gebaseerd is? Bijv. gezin met twee kinderen? En wat zou een gemiddelde alleenstaande dan minder verbruiken?
  5. Het verschil met een nieuwe, vergelijkbare Liebherr koelkast is opmerkelijk. Daarvoor wordt 121 kWh opgegeven. Om de besparing per jaar te berekenen gebruikte een winkelier 0,25 euro per kWh. Wat vindt u van die rekenmethode, is die correct?
  6. Mijn oude Liebherr koelkast verbruikt volgens opgave 90 W. Kan ik dit getal eenvoudig vergelijken met kWh op jaarbasis, dat is het getal waarmee koelkasten nu vergeleken worden?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...