Ga naar inhoud

debontehond

Members
  • Aantal items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

debontehond's prestaties

Nieuwster

Nieuwster (1/10)

0

Reputatie

  1. Ik heb hier nog steeds last van. Het is overigens model Smeg FC336XPNE1. Er staat niets zinnigs in de gebruiksaanwijzing hierover. http://e.manualretreiver.com/lect.php?ID=5612229&lg=E&h=d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e&src=15 Het zou simpel moeten zijn om de afvoer te ontstoppen. In alle andere koelkasten die ik had kon je vanaf het koel deel achterin het bij het afvoer gaatje komen. Hier niet want het is bedekt/onzichtbaar. Ik kan niet ontdekken hoe ik erbij kom. Ik heb zelfs de koelkast van binnen open gemaakt maar kon er nog steeds niet bij. Als ik aan de achterkant kijk zit er wel een lekbak en ik ga nog maar eens proberen die los te maken en dan vanuit de lekbak er iets in te steken. Maar omdat het water in het vries deel komt weet ik niet of dat het probleem gaat verhelpen. Ondertussen heb ik de gewoonte om de ~tweewekelijks het ijs uit de vriezer te halen. Dan verstopt de boel niet.
  2. De koelkast wordt regelmatig gereinigd maar ik weet niet waar de doorvoer van condens naar de 'verdamp bak' zit. Normaal zit er een gaatje onderin het koelvak en die wil inderdaad nog wel eens verstopt raken. Maar met deze SMEG zit er een plastic kanaal op de achterkant met daarachter de ventilatie. Ik zie niet wat erachter zit en weet niet hoe ik bij het condenswaterafvoergaatje kom. De deurrubbers heb ik gecontroleerd en die lijken goed. Ik heb zelfs een zaklamp in de koelkast geplaatst om te zien of er licht lekt maar dat leverde niets op. Ik weet niet precies hoe oud de kast is want deze heb ik bij de woning overgenomen maar ik meen ~3-4 jaar oud. De rubbers lijken niet het probleem.
  3. Hi, Ik heb een SMEG no-frost koelvries combi (model FC336XPNE1) die sinds kort flinke ijsvorming in de vriezer heeft. Op enig moment stopte de koeler ermee maar was de vriezer wel koud. Ik heb op advies van een SMEG monteur het apparaat ontdooid omdat er dus ijsvorming kan ontstaan in het luch kanaal tussen vries en koel. Daarna deed hij het weer. Maar ik heb nog steeds last van ijsvorming in het vries deel. Onderin ontstaat een plak ijs dat lijkt te ontstaan uit vocht dat door het luch kanaal komt. Elke 1 a 2 weken licht er weer een flinke plak ijs die langzaam de vriezer vult. Ik heb nog een keer 3 dagen ontooid maar het probleem houdt aan. Het wat er hoort, geloof ik, achter in een bak te komen om te verdampen op de motor. Kan het zijn dat er iets verstopt zit oid?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...