Ga naar inhoud

MaartenP

Members
  • Aantal items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles dat geplaatst werd door MaartenP

  1. Met behulp van een ander forum ben ik uitgekomen op de grote grijze condensator met de P erop. Iemand wist dat dit normaal het probleem is bij deze klachten. Deze condensator heb ik vervangen en dit lijkt het probleem opgelost te hebben. Bedankt voor de hulp Marvin!
  2. Bedankt voor je reactie Marvin. Het duurde allemaal even, maar ondertussen heb ik de laatste dagen een thermometer in de vriezer geplaatst om te checken of de temperatuur op het display klopt. De temperatuur op het display blijkt te kloppen, de minimale afwijking van 2 graden met een lege vriezer lijkt me niet alarmerend. Zo te horen is de volgende stap het handvat uit elkaar schroeven en het één en ander visueel en met de DMM controleren, dus dat ga ik nu maar doen. Eens kijken wat ik kan vinden. Toevoeging: Zie onderstaande foto's met de gedemonteerde printplaat. https://photos.app.goo.gl/NztBzzcXL3dz9XVXA https://photos.app.goo.gl/4v2BUuxVPAAj7LAb9 Ik zie geen fysieke schade of slechte soldeerverbindingen, maar ben zeker geen expert.
  3. Onze vrieskist heeft sinds een tijd een aantal problemen. Het begon met piepen, tikken en een knipperend display, daarbij leek het apparaat niet meer op de toetsen te reageren. Het tikken lijkt uit het handvat te komen, ik zou zeggen een relais maar ben geen expert. Dit probleem kwam vaak voor als ik met een zwaarder apparaat op dezelfde groep werkte, bijvoorbeeld de hogedrukspuit. Dan leek het elke keer voor te komen. Anders slechts incidenteel en ogenschijnlijk zonder aanleiding. De temperatuur leek wel stabiel op -18 graden te blijven. Later hebben we meer problemen gekregen waarbij de kist zonder Superfrost naar de -30 graden koelde (dat gaf het display aan), misschien verder dit hebben we niet zo in de gaten gehouden. We hebben deze temperatuur niet gecheckt met een andere thermometer. Superfrost lijkt nu gewoon te werken, dus dat stond zeker niet aan. Nu vertrouwen we het apparaat niet meer en de vraag is of dit misschien te repareren is. Type: Liebherr GTS 1826 Index 25 / 001 Service-nr 9938409-00 Voor de duidelijkheid heb ik ook even gefilmd wat er gebeurt: https://youtu.be/MuG_LHktF4c Het lijkt ook op wat beschreven staat in dit topic: https://www.klusidee.nl/Forum/liebherr-vrieskist-t109020.html Dit topic geeft niet aan wat nu de oplossing zou moeten zijn, dus daar kwam ik niet echt verder mee. Valt dit nog te repareren? Ik ben niet vies van een apparaat uit elkaar schroeven, doormeten met de multimeter en eventueel wat solderen. Maar helemaal zelf uitvogelen wat hier scheelt gaat voor mij net te ver. Mijn dank is groot! Toevoeging: Heb nog even wat geprobeerd, nu kreeg ik tijdens het piepen het voor elkaar om Superfrost in te schakelen. Daarbij sprong het display direct van -18 naar -23. De vriezer piept niet meer maar tikt nog wel. M'n oor even op het handvat gelegd en het tikken komt zeker uit het handvat. https://youtu.be/ZZk-vzsoL4E
×
×
  • Nieuwe aanmaken...