Ga naar inhoud

Koelkast vriest wel, maar koelt niet.


vorage

Aanbevolen berichten

Help!
Onze koelkast (Samsung RL34HDIH1/XEG), 3 jaar oud, koelt sinds een week niet meer. Het vriesvak doet het prima en ik heb samen met een vriend alles al nagekeken. Zekeringenpaneel in orde, ventilator draait, pomp werkt, etc. Nu is het gekke dat als de deur van het vriesvak open gaat er wel koude lucht vanuit het vriesgedeelte naar het koelkastgedeelte stroomt (door het paneel in de achterwand). Doe ik deur onderen dicht dan komt er geen lucht meer uit de koelkanalen boven. De koelkast wordt dus boven gekoeld met koude lucht van onderen. In het ventilatiekanaal tussen koel en vries zit een klep die open en dicht gaat als de temp. te hoog of laag is. Deze klep werkt ook goed. Iemand een idee?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen!

Lastig probleem. Misschien dat er ergens in de koelkast wat ijsvorming is ontstaan waardoor er problemen zijn opgedoken. Een eerste doe-het-zelf oplossing is om de koelvriescombinatie even helemaal te laten ontdooien en goed schoon te maken. Na enkele uren weer aanzetten en even de tijd gunnen om op de juiste temperatuur te komen.

Mocht dit niet werken dan is het waarschijnlijk een probleem in het koelsysteem. Als u dan even een reactie hier achterlaat kunnen we verder kijken

Succes!

Met vriendelijke groet,
Marvin
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Beheerder,

We hebben alles gedaan wat u zei. Koelkast ontdooid en nachtje laten staan. Alles schoongemaakt, maar probleem blijft bestaan....zo stom!Het vriesgedeelte werkt nog steeds super, maar geen koude lucht dus naar boven voor het koelgedeelte. Weet u een goede servicemonteur in Den Haag?

Groeten, Bram
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen!

Vervelend dat het probleem niet verholpen is. Maar verstandig om er een monteur naar te laten kijken. Ik kan geen servicemonteur aanbevelen, heb geen ervaring met een monteur in de omgeving van Den Haag. Kan dus niet een aanbeveling doen op basis van eigen ervaring

Groeten,
Marvin
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 6 jaren later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...