Ga naar inhoud

Amerikaanse koelkast Samsung RS25FAMS


DikkieDick

Aanbevolen berichten

Wij hebben een ruim 9 jaar oude Amerikaanse koelkast Samsung RS25FAMS. Sinds afgelopen weekend heeft deze problemen met vriezen. 'Ineens' stond ie 's ochtends te knipperen op -18. Stekker eruit en er weer in en toen gaf ie 12 graden aan.
Spullen bij de buren opgeslagen en het een paar dagen aangezien. Ene moment lijkt ie weer te vriezen en gaat naar -6, om vervolgens weer naar +12 te gaan. Overigens is het restant in de vriezer dan niet ontdooid. Ook lijkt de watertap geen water meer te geven. Hierin is qua aansluiting niets gewijzigd.

Kan het een simpele oplossing zijn? In dure reparatie heb ik eerlijk gezegd ook niet zoveel zin, omdat deze koelkast inmiddels ruim 9 jaar oud is en altijd probleemloos gewerkt heeft. Deze was destijds wel aan de prijs.
Het koelgedeelte werkt wel goed.

Alternatief is aanschaf van hoge vrieskast en hoge koelkast om er niet in ruimte op achteruit te gaan. Of toch weer een Am. koelkast. Het is natuurlijk wel mooie blikvanger in de keuken. ;-)
Link naar reactie
Delen op andere sites

U kunt zelf nog kijken of het aan de thermostaat ligt. Door de thermostaat door te verbinden kunt u uitsluiten of deze het probleem veroorzaakt. Wanneer u de thermostaat los haalt kunt u de bruine en zwarte draad (meestal deze kleuren) met elkaar verbinden. Doe dit uiteraard wel als de stroom eraf is... Als u dit heeft gedaan en de koelkast haalt wel gewoon zijn normale temperatuur, dan is de thermostaat kapot. Deze is relatief eenvoudig en goedkoop zelf te vervangen!

Aangezien de koelkast al 9 jaar oud is, zal een dure reparatie inderdaad niet de beste oplossing zijn. U kunt dan gaan voor een nieuwe koelkast. En inderdaad, een Amerikaans model staat wel super mooi in uw keuken. Uiteraard ligt het aan uw budget wat u wilt aanschaffen, maar vaak is het minstens net zo duur om 2 losse apparaten te kopen (vriezer en koelkast).

Succes ermee!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...