Ga naar inhoud

Daewoo frs2011-ial koelt/vriest niet mee


Katoloma

Aanbevolen berichten

Ik heb een Daewoo frs2011-ial. Sinds enkele weken koelt en vriest hij niet meer. Wanneer de koelkast wordt ingeschakeld, wordt de compressor behoorlijk warm. Hij lijkt wel aan te slaan. Na enkele minuten geeft het startrelais op de compressor een tik en slaat af. Dit herhaalt zich vanaf dan om de paar minuten.
Vraag 1: is het de moeite waard om de startrelais (start, relay, overload, capacitor of iets dergelijks??) te vervangen? Zo ja, welke moet ik dan hebben voor een compressor met de naam Samsung, type k183q-l2u en waar kan ik die kopen?
Vraag 2: als de compressor kaduuk is, is die dan zelf te vervangen. De compressor zelf is nog wel te krijgen, wist iemand mij te vertellen, maar dan???
Alle tips en suggesties welkom! Alvast bedankt!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen,

Het vervangen van de startrelais kan zeker de moeite waard zijn. Een nieuwe kost namelijk over het algemeen tussen de 20 en 50 euro. Ook het vervangen is geen hele lastige / ingewikkelde reparatie. Welke je precies nodig hebt durf ik zo niet te zeggen. Al even snel gekeken, maar niets kunnen vinden. Denk dat je hiervoor het best op internet wat onderdelen webshops kunt bekijken (zoals europart of witgoedparts.nl bijvoorbeeld).

Het vervangen van de compressor is vaak een stuk duurder geintje en eigenlijk ook zelf niet te doen. Wanneer de compressor vervangen moet worden is het verstandig om hiervoor een specialist / monteur langs te laten komen en dan nog is het de vraag of het de kosten waard is.

Misschien eerst verstandig om te beginnen met het startrelais en kijken of dit het gewenste effect heeft.

Succes!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor de snelle reactie (Marvin). Naar aanleiding daarvan heb gisteren geprobeerd een passende starter voor de compressor te vinden. Dat valt nog niet mee. Zoals in het eerdere bericht aangegeven is het een Samsung compressor, type k183q-l2u. Ik begrijp dat het merk Fagor/Brandt een gelijkwaardige compressor biedt. Maar dan....?? Het gaat mij immers niet om de compressor, maar om de starter. Of bestaat er zoiets als een universele starter?? Thanks again for any reply
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen!

Er zijn inderdaad wel universele startrelais te koop, maar ik durf niet goed te zeggen welke dan het best is en welk dan ook daadwerkelijk goed functioneert bij de Samsung compressor.

Ik denk dat je misschien even contact op moet nemen met zo'n onderdelenshop die startrelais verkoopt. Als je de situatie uitlegt en aangeeft welke compressor je hebt, kunnen zij vast wel aangeven wat dan de best passende startrelais is.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...