Ga naar inhoud

samsung amerikaanse koelkast


Aanbevolen berichten

Je kunt een thermostaat controleren door deze door te verbinden. Dit doe je door de draden los te halen en deze met elkaar te verbinden (vaak bruine en zwarte draad). In dit geval overrule je de thermostaat als het ware. Als nu de compressor aanslaat en continu blijft koelen, waardoor de koelkast dus kouder wordt... dan is het een teken dat de thermostaat defect is en vervangen moet worden.

Doet dit echter niks, dan is het waarschijnlijk een defecte compressor.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dank voor de reactie! We hebben gisteren naar de compressor gekeken, en die bromt er lustig op los, blijft ook brommen, en de ventilator is hem braaf koel aan het houden. Dus iets doet het wel....We weten alleen niet zo goed waar we de thermostaat kunnen vinden? Het gaat om een Samsung side by side uit 2008. Wilt u ons dit nog vertellen, dan zetten we er wellicht sowieso een nieuwe in...Dat zal de kop niet kosten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Over het algemeen is de thermostaat geplaatst in de buurt van de display / temperatuurknop of de binnenverlichting. Daar zou je een paneeltje los moeten kunnen schroeven om bij de thermostaat te komen.

Het verschilt echter per merk / model. Als je een typenummer van de Samsung koelkast hebt kan ik eventueel kijken of ik kan vinden waar de thermostaat moet zitten...

Het vervangen van een thermostaat is een relatief goedkope oplossing, dus dat is het proberen wel waard!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Heb helaas niet concreet kunnen vinden waar de thermostaat bij dit model precies zit. Als ik jou was zou ik ff controleren of je ergens een kapje kunt loshalen bij de binnenverlichting of het bedieningspaneel.

Mocht dat niet lukken, dan is er misschien wel een witgoed specialist in de buurt die even langs kan/wil komen. Stuk goedkoper dan een monteur van Samsung langs laten komen
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 jaren later...
Dit knallende geluid komt vaak van de compressor. Als deze los is geraakt kan hij ergens tegen aan komen bij het uit- en aanslaan. Je zou dus even kunnen checken of de compressor nog goed gemonteerd zit.

Ook kan het veroorzaakt worden door het uitzetten en krimpen van het isolatiemateriaal in de koelkast zelf. Dit kan een poppend of knallend geluid veroorzaken. Dit kan verder geen kwaad. Mocht je het niet vertrouwen raad ik je aan om een specialist naar de koelkast te laten kijken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 jaren later...
Ik heb een Samsung side by side RS21FCMS. Sedert een paar dagen slaat de display tilt en als ik dan op Friezen duw -20 bv. Springt hij terug op 5. De temperatuur staat na x-tijd wel op -20 maar noch de frezer nachten koelkast koelen. Ik denk dat de temperatuurvoeler stuk is. Weet iemand misschien waar die zich bevindt? Van binnen ergens of waar?
Link naar reactie
Delen op andere sites

De temperatuurvoeler zit vaak dichtbij de temperatuurinstelling van de koelkast. Bij modellen met een draaiknop zit hij hier vaak vlak achter. Bij modellen met een digitale display kan dit wel eens verschillen, maar ik denk dat deze ook hier kort achter het display zit.

Ik kan helaas geen schema van dit model vinden met weergave van de elektronische bedrading.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 8 maanden later...
  • 1 jaar later...
Hallo, bij mijn Samsung rs7578thcsr is een kabeltje kapot dat de deur in gaat, is een kabeltje van de kleine deur in de rechter deur. Er gaat nu steeds een alarm af omdat zogezegd de deur open staat. De deur is volgens mij gelijmd dus kan het kabeltje niet opnieuw verbinden. Is er een manier om het kapotte kabeltje te lussen met een ander kabeltje dat uit de deur komt? Mvg
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...