Ga naar inhoud

Smeg Fab 30 koelt te lang door


Marin

Aanbevolen berichten

Hallo allemaal,
wij hebben een smeg fab 30 koelkast en die heeft een probleem. Hij koelt en vriest goed MAAR : hij blijft te lang doorkoelen koelt elke keer ongeveer een uur op de hoogste stand lijkt het wel en dan als de achterwand in de koelruimte helemaal met ijs is dan pas slaat hij af en dan gaat hij no frosten en pas als de achterwand weer ontdooid is dan pas slaat hij weer aan om vervolgen op de zelfde manier te koelen etc etc . hij reageert niet op de standen van de thermostaat dus logischerwijs dachten wij gelijk aan de thermostaat vandaag er een andere ingezet maar dat heeft niks geholpen ????!!!! hij doet nog steeds precies hetzelfde wie o wie weet wat hier het probleem is ?? wij horen het graag bedankt alvast !!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen Marin.

In eerste instantie zou ik inderdaad ook denken aan een defecte thermostaat, maar blijkbaar lag de oorzaak hier dus niet.

Ik weet dat dit model van Smeg een superkoelen functie heeft. Staat deze misschien ingeschakeld? Dat kan namelijk het continue doorkoelen verklaren. Een andere mogelijkheid is dat de deurrubbers niet helemaal goed meer zijn, waardoor er lucht van buiten in de koelkast komt. Deze vochtige lucht zorgt voor ijsaanslag. Je kunt de deurrubbers controleren door een zaklamp in de koelkast te leggen en te zien of er licht naar buiten komt..

Succes!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...