Ga naar inhoud

AEG Santo K81200I koelt niet meer


Peter

Aanbevolen berichten

Mijn AEG Santo SK81200I (92341535300) vertoont kuren.

Eerst knipperde de binnenverlichting en het bedieningspaneel. Na wat rondzoeken op internet de tip opgevolgd om de condensator in de technische unit te vervangen en daarmee was het probleem van verlichting en bedieningspaneel opgelost.

De koelkast wil echter niet meer/nauwelijks echt koelen. de temperatuur stond op 25 graden en na een nachtje aanstaan op 20 graden. aan de binnenkant van de koelkast is het bovenin wel koud maar naarmate je lager voelt wordt het steeds warmer. Ik heb ook de coolmatic knop aangezet wat betekent dat er 6 uur op volle snelheid gekoeld wordt maar ook dat heeft geen effect.

Iemand tips om dit probleem te verhelpen? Zit dit probleem ergens anders in de technische unit? of ergens in het koelsysteem onder achteraan de koelkast?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen,

Wanneer een koelkast niet meer goed koelt wordt dit vaak veroorzaakt door een defecte thermostaat. Deze geeft dan geen goed signaal meer door aan de compressor om te koelen. Dit kan je controleren door de thermostaat door te verbinden. Je haalt hem los en verbind beide draden met elkaar (vaak bruin en zwart). Zo schakel je de thermostaat uit en als nu de compressor continu blijft koelen en de koelkast dus weer erg koud wordt is dit een teken dat de thermostaat vervangen moet worden. Deze bevindt zich vaak achter het display of de binnenverlichting.

Mocht dit geen effect hebben dan kan het probleem veroorzaakt worden door een gebrek aan koelmiddel. De koelkast kan het niet meer opbrengen om de temperatuur overal genoeg te verlagen. Het kan zijn dat er door een lek in het koelsysteem ergens koelmiddel is ontsnapt of er zit ergens een blokkade in het koelsysteem. Je kunt dan als eerst proberen de mogelijke blokkade te verhelpen door de koelkast helemaal te laten ontdooien en deze goed te reinigen. Vervolgens de volgende ochtend weer aanzetten en even de tijd geven om de juiste temperatuur te halen.

Mocht er echt te weinig koelmiddel in de kast zitten dan is het vaak einde oefening en kan er beter gekeken worden naar een nieuw model.

Succes!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...