Ga naar inhoud

Miele koelkast kapot


Ab

Aanbevolen berichten

Vaak liggen dergelijke problemen ook bij de thermostaat. Op welke manier heb je deze doorverbonden? De twee draden (vaak bruin en zwart) van de thermostaat met elkaar verbonden?

Bij de meeste koelkasten vind je op het startrelais een blauwe en bruine draad, welke naar de lamp en thermostaat lopen. Het zwarte draad dat naar de startrelais toeloopt is het schakeldraad. Als de koelkast zou werken, zou je tussen de blauwe en zwarte draad een spanning van 230V moeten meten met een voltmeter.

Je kunt ook kijken of de compressor blijft draaien wanneer je de startrelais er tussen uit haalt. Dan kun je de startcondensator er direct op aan sluiten.

Ik weet niet hoe oud de koelkast is, maar wellicht kun je het best contact opnemen met de klantenservice van Miele. Vaak kunnen ze je van afstand wel goed helpen, aangezien zij de exacte aansluitingen precies kennen. Mocht het nodig zijn, kunnen ze ook een monteur langssturen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...