Ga naar inhoud

Probleem met samsung rsa1uhmg1


Ray

Aanbevolen berichten

Eergisteren begon mijn koelkast erg veel herrie te maken. Ik heb toen de stekker uit het stopcontact gehaald en het de koelkast laten ontdooien.

Toen ik de stekker er weer instak ging netjes alle lichten op het display aan en heb ik ijsblokjes weer uit gezet en de temperatuur van de vriezer en koelkast ingesteld. Hierna gingen alle lampjes uit op 1 streepje na.

Na nog een paar keer dit gedaan te hebben op internet gezocht wat ik kon doen hier tegen. Ik vond als oplossing de bovenste 2 knoppen aantal seconden in te houden en dit werkte. Ik heb nu weer een normaal werkend display (tot ik de stekker er weer uit trek).

Toen begonnen de problemen pas echt. De temperatuur van de vriezer stond op +15 en ging in een dag tijd terug naar + 13 terwijl de temperatuur meter in de diepvries aangaf dat het daadwerkelijk -13 was. Ik heb hem ingesteld op -18. Maar zelfs met powerfreeze krijg ik hem niet omlaag en het display blijft op de + 13 staan.

Het koelast gedeelte doet nu ook raar, volgens het display is het daar 6 graden, echter in de groente la waren pakjes drinken bevroren en ook de water dispenser werkt niet meer (wellicht bevroren). (temperatuur meter geeft -5 aan in groentelade)

Er is voldoende ruimte aan de achterkant vrij en de deuren zitten ook goed dicht.

Hoe kan dit van de ene op de andere dag gebeuren en wat kan ik nog proberen om dit op te lossen?

Ray
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen Ray,

Die koelkast is behoorlijk van slag inderdaad.
Hoe lang heb je de stekker uit het stopcontact gelaten? En hoe lang heb je hem dus laten ontdooien?

Een eerste advies is toch om de koelkast even een hele nacht uit te laten staan en hem goed schoon te maken. Dus alle eventuele ijsvorming laten ontdooien en weghalen en ook het dooiwater afvoergaatje controleren en reinigen. Pas de volgende ochtend weer inschakelen en de tijd geven om op de juiste temperatuur te komen. Tot die tijd nog even niks aan de instellingen / op het display wijzigen.

Vervolgens in de loop van de dag controleren met een thermometer of de temperatuur nu weer is zoals hij hoort te zijn. Zo niet, dan zullen we verder moeten kijken en is het waarschijnlijk een defect aan de temperatuursensor / thermostaat.
Link naar reactie
Delen op andere sites

De koelkast heeft een avond en een nacht uitgestaan. Hij was ontdooit en toen ik hem de volgende dag aanzette gaf hij dus weer even info op scherm, maar daarna weer 1 led knipperend totdat ik dat weer resette met die 2 bovenste knoppen. Op dit moment is de vriezer ingesteld op -18 en staat hij op het scherm met +13 (het is volgens meter -12 in de vriezer). In het koelgedeelte is het 6 graden volgens het scherm, maar onderaan bij de groentenlades is het -3. Toen ik hem weer aanzette deed de water dispenser het weer, maar dat was na een paar uur weer weg, dus al weer bevroren.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Kan je het paneel van de display loshalen? Daar kun je dan eventueel controleren of de elektrische printplaat nog in orde is. Als hier een draadje los zit of een soldering heeft losgelaten dan kan dit allerlei problemen geven.

Andere mogelijke oorzaken zijn een defecte thermostaat of een lek in het koelsysteem. Dit zijn echter problemen die niet eenvoudig zelf zijn te verhelpen, in dat geval raad ik je echt aan om een monteur / lokale witgoed specialist langs te laten komen...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...