Ga naar inhoud

Liebherr CU3510 Vriesgedeelte koelt niet


Joost Rietbergen

Aanbevolen berichten

  • 2 weken later...
Dit is waarschijnlijk een probleem met de temperatuurvoeler of het verwarmingselement die daarbij in de buurt zit (deze ontdooit de verdamper normaliter). Omdat de verdamper nu niet meer verwarmt wordt is deze bevroren... Hierdoor geeft de temperatuurvoeler altijd een koude temperatuur door. Dit heeft als gevolg dat de vriezer niet meer aanslaat (hij 'denkt' dat het al koud genoeg is).

Het zou kunnen komen door ijsvorming op / rond de temperatuurvoeler. Dit kun je als eerst zelf proberen op te lossen door de koelkast even helemaal uit te schakelen en te laten ontdooien. Vervolgens goed schoonmaken en een nachtje uit laten staan. De volgende dag weer inschakelen en even de tijd gunnen om op de juiste temperatuur te komen.

Mocht dit niet helpen is het waarschijnlijk verstandig om even contact op te nemen met Liebherr zelf.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Helaas.

Ander vraagje. Zijn de deurrubbers nog goed?
Als deze poreus zijn dan komt er warme lucht in het vriesgedeelte, waardoor deze ontregeld raakt. Je zou dit nog even kunnen controleren door een zaklamp in de vriezer te leggen. Komt er licht naar buiten? Dan moeten de deurrubbers vervangen worden.

Verder raad ik je aan om toch even contact op te nemen met Liebherr of een andere witgoed specialist bij jou in de buurt. Iemand die echt naar de kast kan kijken werkt altijd beter dan advies op afstand
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Marvin,

De deurrubbers zijn nog goed.

Ik heb contact opgenomen met Liebherr en zij hebben mij doorverwezen naar een importeur. Het probleem lijkt te zijn dat de temperatuur in de kelder (waar de koelkast staat) te laag is. Die is op dit moment 11 graden. Wel raar dat dit nu pas gebeurt en de voorgaande jaren niet. Misschien ouderdom?

Groet Joost
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoewel 11 graden nog niet een temperatuur is waarbij je problemen met een koelvriescombinatie zou verwachten, is het mogelijk dat dit de problemen veroorzaakt ja.

Ik was er niet van op de hoogte dat de koelkast in een kelder stond. Normaal gesproken functioneren de meeste modellen goed tot temperaturen van 10 graden. Bij lagere temperaturen kunnen er dus problemen ontstaan met de koeling. Wellicht dat in jouw geval de ouderdom van de koelkast hier zeker wat mee te maken heeft... dat hij nu niet meer goed opgewassen is tegen de temperatuur in de kelder.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...