Ga naar inhoud

Samsung combi koelkast slaat aan en af


Sam

Aanbevolen berichten

Hallo,
De problemen zijn uit het niets ontstaan. De relais die aangesloten zit aan de compressor slaat voortdurend aan en af. Relais waarschijnlijk om te voorkomen dat compressor te warm wordt. Het gevolg is dat diepvries en koelkast niet meer koelt. Natuurlijk een kleine ramp voor het voedsel in de diepvries.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat zal waarschijnlijk inderdaad de beveiliging van de compressor zijn. Dit is de klixon. Deze voorkomt oververhitting van de motor. Een eerste en simpele oorzaak + oplossing is dat de compressor vastzit. Hij kan ergens blokkeren, waardoor hij niet goed aanslaat (en dus ook snel weer afslaat). Je kunt dit oplossen met een tik van een hamer, hopelijk springt hij dan wel aan.

Mocht dit niet helpen zal je verder moeten kijken en denken aan een verstopte verdamper of compleet defecte compressor. Het startrelais werkt wel, aangezien hij wel probeert op te starten en dus aanslaat.

Dit zou dus duiden op een verstopping, welke veroorzaakt kan worden door ijsvorming en/of opgehoopt vuil. In dat geval moet je de koelkast uitschakelen en compleet laten ontdooien om deze vervolgens goed te reinigen. Even een nacht uit laten staan en de volgende dag weer inschakelen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dag Marvin,

Ik heb een klop(je) gegeven op de compressor, maar hij deed niet wat ik met plezier wou. Er staat een teken van brandgevaar op de compressor vandaar het klopje. Hoe kan ik die leidingen kuisen? Ben maar een leek.
Nog en fijne dag,
Sam
Link naar reactie
Delen op andere sites

De verdamper is het onderdeel van de koelkast wat er als het ware voor zorgt dat de producten gekoeld worden. De compressor pompt het koudemiddel rond en de verdamper verspreidt de koude lucht door de koelkast.

Ik denk dat het in jouw geval verstandig is om er een specialist naar te laten kijken. Als leek zijnde is het erg lastig om de koelkast los te halen en alles door te meten. Toch raad ik als eerst nog aan om de koelkast compleet te laten ontdooien, schoon te maken van binnen en een nachtje uit te laten staan. De koelleidingen zelf kun je niet 'loshalen en schoonmaken', eventuele verstopping verhelpen zich door het ontdooien vaak wel.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...