Ga naar inhoud

Problemen no frost vrieskast


W. Jongejan

Aanbevolen berichten

Heb een Bosch GSN24V01 vrieskast. Hiervan vriest regelmatig de ventilator vast. Kreeg het advies om met een bak heet water en een föhn de kast te ontdooien. Na dit ca 4 uur gedaan te hebben leek het probleem over. Echter na een week of 6 begon het probleem opnieuw. Inmiddels het ontdooien 2 x herhaald. Vraag: Is er een andere oplossing want dit begint me grondig te vervelen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
ik heb het zelfde probleem ze zeggen altijd dat ik hem ook moet ontdooien dat heb ik al een keer of 5a6 keer gedaan maar dat verveelt mij ook behoorlijk ik heb die al een jaar of 7 maar dat moet niet kunnen en de diepvries hebben we bij elektro world gekocht wel altijd bij hun gekeken wat eraan is maar daar blijft de diepvries het altijd doen wat moet ik nu gaan doen het is een siemens 7 lades no fros systeem het zelde als bosch
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Heb een Siemens GS24NV01. Sinds donderdag brand het alarmlampje continue en temperatuur lampje knippert op welke stand ik hem ook zet. Stroom eraf uiteraard lampjes uit. Na enige tijd gaat alarmpiepen en lampje brand weer. Het geluid kan ik resetten. Lampje blijft branden. OOk temperatuur lampje knippert weer op elke ingestelde temperatuur. Vriezer vriest nog wel maar circa 13 graden. Wat zou hiervan de oozaak kunnen zijn. Kast is 7 jaar oud. Is naar een nieuwe (kist) gaan kijken want ik vertrouw het niet meer. Reparatie is al minimaal ? 105,00 exclusief onderdelen. Dus.....
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen allen,

Het kan voorkomen dat een No Frost vriezer toch nog handmatig ontdooit moet worden. Dit zou echter slechts 1x per jaar moeten gebeuren. De koelventilator kan namelijk vastvriezen door het te lang open laten staan van de deur en/of invriezen van teveel levensmiddelen in 1x.

Door de vriezer 1x per jaar 48 uur uit te zetten zou dit weer verholpen moeten zijn en kunt u er weer een jaar tegenaan.

Als deze problemen echter blijven terugkeren raad ik u aan om contact op te nemen met de fabrikant van het apparaat. Ik lees dat u de vriezer 7 jaar heeft, de gemiddelde levensduur van een vriezer is 15 jaar. Het zou dus te vroeg zijn om te zeggen dat uw vriezer op is!

Met vriendelijke groet,

Marvin Grouw
Link naar reactie
Delen op andere sites

Inmiddels nieuwe kist(je) laten komen van 210 liter. Wat scheelt dat toch veel aan ruimte. Bijna een volle kast van 195 liter en na het overpakken in de kist zie je het bijna niet liggen. Inmiddels staat de vrieskast 20 uur uit en bakje van de verdamper zat vol met water. Zojuist even stekker erin maar rode lampje blijft nog continue branden. Wachten tot morgenavond dan is het 48 uur en dan maar weer proberen. Want mocht tie het weer gewoon doen dan is dochterlief er erg bij mee. Zoniet dan naar de schroothoop want bij Siemans hoef ik daar verders niet mee aan te komen ondanks de leeftijd van nog geen 7 jaar.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 jaren later...
Vaak duidt dit op versleten deurrubbers. Wanneer de deurrubbers versleten zijn komt er lucht van buitenaf de koelkast in. Dit vriest dan aan op de achterwand. Je kunt de deurrubbers controleren door een zaklamp in de koelkast te leggen en naar de deur te laten schijnen. Als er licht door de rubbers naar buiten komt is het nodig om de deurrubbers te (laten) vervangen.

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 jaren later...
Ondanks dat het een No Frost vriezer is, kan er wel wat ijsvorming zijn ontstaan rondom de afvoer. Of wellicht wat vuiligheid. Je kunt de vriezer even een dag helemaal uit laten staan en goed laten ontdooien, om vervolgens het afvoergaatje te controleren.

Controleer ook gelijk de deurrubbers door een zaklamp in de vrieskast te leggen. Als er licht door de rubbers naar buitenkomt moeten deze vervangen worden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...
Ik heb ook een No frost vriezer van Liebherr. Op de display staat dat het -18 is maar de ijsjes en diepvries fruit zijn niet bevroren. Het vlees wel. Ik heb de vriezer vorige week ontdooid en het rooster bovenin waar de koude lucht uitkomt heb ik met de föhn volledig ontdooid.
Het ging een week goed maar nu zijn weer de ijsjes en diepvries fruit gesmolten. Ik kan niet goed controleren of er licht door de deur schijnt vd vriezer omdat het een inbouwvriezer is. Wel lijkt het alsof de deur niet vacuüm zuigt. Is dat ook een signaal dat het rubber vervangen moet worden?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het kan een defecte temperatuursensor zijn, maar ook een defect in het koelsysteem waardoor de koelkast niet meer voldoende capaciteit heeft om zowel vries- als koelgedeelte optimaal te verkoelen.

Als het probleem door ijsvorming ontstaat dan kun je zelf nogmaals de koelkast helemaal laten ontdooien. Dus niet alleen even met de fohn aan de slag, maar gewoon de kast helemaal uitschakelen en een dag uit laten staan. Vervolgens goed schoonmaken en de volgende dag weer inschakelen. Zodat je zeker weet dat al het (eventuele) ijsvorming gesmolten is.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...