Ga naar inhoud

Liebherr KSD 3542 vriest niet meer


Marcel

Aanbevolen berichten

Mijn Liebherr KSD 3542 koel/vries combi vriest niet meer, koelt nog wel enigszins maar minder dan voorheen.

Het apparaat geeft geen vreemd geluid en slaat wel regelmatig aan. Er is geen ijsvorming. Het apparaat is tevens een hele dag uit geweest in de hoop dat het hier beter van zou worden maar dat heeft geen veranderingen gebracht.

Het apparaat staat in mijn keuken waar het tussen de 15 en 23 graden is.

Nadat ik hem uit had gehad heeft hij een klein beetje gevroren want enkele druppeltjes water die waren achtergebleven in een lade na schoonmaken waren de volgende dag van ijs. Het koelelement dat ik er als test had ingelegd is echter niet bevroren.

Ik kan nog wel zuivel en kaas e.d. bewaren in het koelgedeelte maar voor mijn gevoel is het daar ook iets minder koel dan het voorheen was toen het apparaat nog normaal werkte.

Ik heb tevens het idee dat de temperatuur in het koelgedeelte nogal licht schommelt gedurende de dag.

Ik lees veel berichten over kapotte thermostaten. Zou dat bij mij ook een oorzaak kunnen zijn of juist niet? Indien wel hoe zou ik deze kunnen vervangen? Deze zit aan de achterkant achter het rooster ergens?

Bedankt voor het lezen!
Marcel
Link naar reactie
Delen op andere sites

Grote kans dat het een defecte thermostaat betreft inderdaad. Je kunt een nieuwe thermostaat bestellen bij een onderdelenshop, zoals Europart, of even navragen bij een plaatselijke witgoed specialist. Belangrijk dat je een nieuwe thermostaat koopt die geschikt is voor jouw Liebherr koelkast.

De thermostaat bevindt zich meestal achter de draaiknop / temperatuurknop van de koelkast. Je kunt deze losschroeven en de draden van de thermostaat loshalen om de kapotte te verwijderen. Vervolgens de nieuwe plaatsen en de draden op de juiste wijze weer aansluiten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dan denk ik dat de thermostaat te bereiken is door de binnenverlichting los te halen. Kan zo 1,2,3 geen duidelijkheid vinden op internet. Maar je kunt proberen het kapje van de binnenverlichting los te halen, om te zien of de thermostaat daar achter zit.

Je zult waarschijnlijk deze thermostaat nodig hebben: http://www.europart.nl/c/koelkast-onderdelen/liebherr/thermostaat/liebherr-ksd-3542-24003-096873000-832696/liebherr-thermostaat-dubbeldeurs-3k-w-11-k-28-n-5-18-1500-koelkast-40060150
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...