Ga naar inhoud

Aanvriezen en ontdooien


Lisan

Aanbevolen berichten

Onze Siemens koelkast van 15 jaar oud vriest aan op de achterkant, maar hij ontdooit ook weer. En vriest weer aan, en ontdooit enz enz........... zeker een cyclus per dag. We hebben deur op deur en het paneel eraf gehaald om te kijken of de koelkastdeur niet goed sluit. Dat heeft in ieder geval niks opgelost.

Weet iemand wat we nog kunnen proberen of wat er stuk kan zijn? Ik vertrouw het niet en heb nu alles in de koelkast en vriezer in de schuur, maar dat is ook niet ideaal.......
Link naar reactie
Delen op andere sites

In principe kan het geen kwaad dat de achterwand aanvriest en weer ontdooit. De koelvloeistof van de koelkast loopt door de achterwand, zodra de gewenste temperatuur is bereikt schakelt de koeling uit en ontdooit het laagje op de achterwand weer. Dit gaat naar de compressor waar dit condenswater verdampt. Als de deur vaak open gaat of er vochtige producten in de koelkast liggen kan het zijn dat er meer ijs ontstaat. Zolang de temperatuur in de koelkast constant blijft is er niks aan de hand. Dit kun je controleren door er een thermometer in te leggen.

Je kunt ook de deurrubbers nog even controleren. Wanneer deze poreus worden komt er meer warme lucht van buiten in de koelkast, dit condenseert en vriest aan tegen de achterwand. De deurrubbers kun je controleren door de ruimte te verduisteren en een zaklamp in de koelkast te leggen. Als er licht door de rubbers naar buitenkomt is dit een teken dat ze vervangen moet worden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is inderdaad een behoorlijke schommeling. Ideale temperatuur is 3 - 4 graden, natuurlijk schommelt het altijd een beetje. Maar 9 graden is wel veel.

Ik raad je toch aan om dan de hulp van een specialist in te schakelen. Die kan zijn blik werpen op de koelkast om te zien wat er mankeert en of het te verhelpen valt.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...