Ga naar inhoud

Amerikaanse Samsung koelt niet meer


JJ

Aanbevolen berichten

Hoi, een aantal weken geleden merkte ik dat mijn vriezer langzaamaan steeds minder koud werd, tot na een week of twee alles was ontdooit. Nu begint de koelkast zelf ook steeds minder goed te koelen. Hij geeft nu 12 graden aan waar dat 3 zou moeten zijn. De koelkast (RGS5DURS) is 12 jaar oud. Als ik ga googlen vind ik zoveel verschillende mogelijke defecten dat ik twijfel welk onderdeel ik moet bestellen. Vervangen kan ik zelf, als ik weet wat. Monteur kost ?100 aan voorrijkosten alleen, dus ik doe het liever zelf, óf ik koop een nieuwe. Iemand een idee? Bedankt!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dat is inderdaad het probleem helaas. Er zijn veel mogelijk oorzaken voor het achteruitgaan van de koelcapaciteit. Lastig om dus op afstand precies te zeggen welk onderdeel vervangen moet worden. Het kan een defecte thermostaat zijn, maar er kan ook ergens een lek in het koelsysteem zitten waardoor er steeds minder koelmiddel in de kast zit. En zodoende de capaciteit om te koelen en vriezen steeds slechter wordt.

Misschien kun je via Slimster een lokale specialist laten langskomen, die dus minder voorrijkosten rekent. Zie: https://slimster.nl/koelkasten/koelkast-reparatie/

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...