Ga naar inhoud

Bauknecht GKEA 3025 PLUS diepvries kast


Mombarg

Aanbevolen berichten

Hallo,
Gisteren liep de temperatuur plotseling op en ging er een alarm af. Van -18 naar -9. Stekker eruit gehaald. Helemaal schoon gemaakt en vrij van ijsafzetting. De volgende dag de stekker er weer in gedaan.
Compressor draait, en bij de onderste lade bevriezen de leidingen,alleen verder omhoog blijven de leidingen lauw.De compressor draait in het begin even met koelvloeistof en al gauw veranderd het geluid en lijkt het erop dat de Pot leeg is. Er lijkt te weinig koelmiddel in te zitten en de compressor lijkt zonder koelmiddel te draaien.
Hoe is dit mogelijk? en kan er opnieuw koelmiddel bijgevuld worden?
Graag uw reactie.
mvg Marcel
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt er inderdaad op de de vrieskast te weinig koelmiddel heeft. Dit kan gebeuren door een verstopping in het koelsysteem, maar ook door een lekkage hierin waardoor er koelmiddel is weggelekt.

Het is mogelijk om koelmiddel bij te vullen, maar dat is geen eenvoudige reparatie. Ik geloof dat dit ook nog eens afhankelijk is van het type koelmiddel dat gebruikt wordt door de vriezer. Je zou deze klus moeten overlaten aan een witgoed specialist. De vraag is echter of de kosten van repareren opwegen tegen de kosten van het aanschaffen van een nieuwe vriezer. Volgens mij komt dit model uit 2010, dus het is geen heel nieuw model meer.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bedankt voor je reactie Marvin,
Het lijkt inderdaad op een verstopping, waardoor het koelmiddel zich ergens lijkt op te hangen en niet volledig terug stroomt.
Gisteravond heb ik de vriezer op zijn rug gelegd en afgelopen nacht recht op laten staan in de hoop dat de achter gebleven koelvloeistof weer aansluiting vindt met de rest.
Zojuist de stekker er weer in gedaan, en ik merk dat de vloeistof moeite heeft zijn weg te vinden. Iedere etage heeft een eigen zig zag aan leidingen, dus heel wat meters leiding bij deze vriezer. Ik ga het vanavond nog even aan zien hoe het verder loopt.
Wat zou ik zelf evt verder nog kunnen doen om de doorstroom wat te vergemakkelijken?
Groet Marcel
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...