Ga naar inhoud

AEG A42000GNW0


Niek

Aanbevolen berichten

Hi
De diepvries van 4 jaar oud vriest niet meer. Dwz hij wordt niet koud binnen in. De compressor draait en wordt beetje warm. Het rek achterop blijft koud. Ik kan me zo voorstellen dat het gas er uit is, of mis ik iets?

Weet iemand of dit voor redelijke kosten gevuld kan worden? En of er een lek zou moeten zijn waar het uit ontsnapt is en dat gerepareerd moet worden? Er is geen zichtbare schade aan de achterkant.

M vr gr.
Niek
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Niek,

Het lijkt er inderdaad op alsof de vriezer te weinig koelcapaciteit heeft. Dit kan betekenen dat er koelmiddel is weggelekt, maar dit hoeft niet direct het geval te zijn. Het kan ook zijn dat door een verstopping in het systeem koelmiddel niet meer goed rondgepompt kan worden.

Je kunt zelf proberen dit op te lossen door de vriezer helemaal te laten ontdooien en vervolgens goed schoon te maken. Ook de compressor en de draden achter even stof- en vuilvrij maken. De volgende ochtend weer inschakelen en kijken of de vriezer dan wel koud wordt. Zo niet, dan raad ik je aan om een specialist in te schakelen. In sommige gevallen kan koelmiddel bijgevuld worden, maar dit is niet altijd mogelijk en vaak behoorlijk prijzig.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...