Ga naar inhoud

Schommelingen temp in koel-vriescombi


peter

Aanbevolen berichten

Goedemorgen,

Sinds ik vorige maand de diepvries van mijn Etna koelvries-combi heb ontdooid (hij heeft een uurtje uitgestaan), lukt het niet meer de temperatuur rond de -18 te houden. Na het ontdooien had de lege diepvries ook meerdere uren nodig om weer onder de -10 te komen. De diepvries staat regelmatig op -10 met een rood waarschuwingslampje maar later op de dag wanneer de thermostaat is aangeslagen weer wel rond de -18. In de koelkast blijft het tussen de 4 en 7 graden. Hij heeft dan wel meer dan een uur nodig om de temperatuur te verlagen. De deurrubbers zijn nog goed en het apparaat is nu zo'n 8 jaar oud. Hebben jullie suggesties wat dit zou kunnen veroorzaken?
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 weken later...
Bij het ontdooien van de koelkast is het wel altijd aan te raden om hem dan een dag uit te laten staan, zodat echt alle ijsvorming kan ontdooien. Het nu bijvoorbeeld zijn dat er nog wat ijsvorming rondom de temperatuurvoeler zit, waardoor hij net niet lekker functioneert.

Aangezien je de deurrubbers hebt gecontroleerd zal hier het probleem niet liggen. Je kunt de koelkast een dag compleet uit laten staan en een goede schoonmaakbeurt geven. Na 24 uur de koelvriescombinatie weer inschakelen en dan zou hij de temperatuur makkelijker moeten halen en ook constanter kunnen houden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...