Ga naar inhoud

AEG vrezer kapot


maxbalshoi

Aanbevolen berichten

Hoi, ik heb ein AEG koelkast model SCS81800C0 2 jaaren oud!

Op Mei 2019 begon de alarmdriehoek van de vriezer te knipperen en de vriezer werkte niet.
De eerste keer werd het probleem opgelost door uit te schakelen, te wachten en de vriezer werkte weer.
Toen ik op vakantie ging, zette ik de koelkast uit en toen ik na een maand terugkwam knippert het vriezeralarm en is de temperatuur te hoog. Geen manier om het te repareren. Die koelkast werkt prima.
Uit mijn beschrijving kunt u begrijpen waar is het probleem?
Is er een advies dat ik kan proberen? Ik heb een aantal technische mogelijkheden.
dank je,
Max
Link naar reactie
Delen op andere sites

Bereikt de vriezer ook de ingestelde temperatuur niet nadat de vrieslades gevuld zijn en je het een paar uur de tijd hebt gegeven om op temperatuur te komen? Na het opnieuw inschakelen van de vriezer duurt niet namelijk altijd eventjes.

Je zou als eerst even de exacte temperatuur in de vriezer kunnen aflezen met behulp van een vriezer-thermometer. Dan weten we wat de echte temperatuur in de vriezer is. Kunnen we daarna kijken naar mogelijke oorzaak (en oplossing natuurlijk).
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Marvin en bedankt.

Ik heb geprobeerd wat je me schreef. Ik vulde de vriezer, ik trok de stekker uit het stopcontact, start het apparaat opnieuw, na enkele uren blijft de temperatuur rond de 11 oC. Ik heb de stekker eruit getrokken, het apparaat opnieuw gestart, de optie "Bevriezen" geactiveerd, maar er gebeurt niets.
De koelkastafdeling werkt prima. De vriezer blijft op 11 oC.
Is er nog iets anders om zelf te proberen?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoor je de compressor wel continu aanslaan om de temperatuur te verlagen? Dan kan het zijn dat er een lek zit in het koelsysteem. De koelkast heeft te weinig koelmiddel om de koelkast en vriezer goed te koelen.

Slaat de compressor niet aan / hoor je hem niet werken? Dan kan het een defecte thermostaat zijn. Deze geeft dan geen goed signaal meer door aan de compressor om te gaan koelen.

Omdat de koelvriescombinatie pas 2 jaar oud is raad ik je aan om toch even contact op te nemen met de winkel waar je hem hebt gekocht. Na 2 jaar mogen problemen als deze, met koelmiddel of thermostaat, zich zeker nog niet voordoen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik kan niet zeggen dat ik iets hoor. Het koelgedeelte is ingeschakeld en maakt een geluid, maar ik weet niet zeker of dit hetzelfde is voor de vriezer. De vriezer is duur bij 11 ° C.

Ik belde de winkel maar ze zeiden dat ik AEG moest bellen omdat mijn garantieperiode net was afgelopen. Kan ik ergens op staan?
AEG vraagt een belangrijk bedrag om gewoon langs te komen.

Als ik een andere reparatiedienst bel, is er een goede en betrouwbare in de omgeving van Voorburg / Den Haag?

Of ken je een betrouwbare site waar ik reviews kan zoeken over technici voor koelkasten?

Nogmaals bedankt voor je hulp.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ah je zult inderdaad altijd zien dat je nét buiten de garantieperiode valt. Je hebt dan verder weinig om op te staan, want winkels houden zich vast aan de garantie. Maar je moet je niet te makkelijk laten afschepen. Vaak blijkt dat als je wat moeilijker gaat doen, en aangeeft dat de verwachte levensduur van een vriezer langer is dan 2 jaar... dan willen ze soms nog wel eens wat meer coulance bieden.

Zelfde geldt als je contact hebt met AEG. Ze rekenen inderdaad hoge voorrijkosten, maar ook daar kun je proberen tegen in te gaan. Zeker omdat het apparaat pas 2 jaar oud is.

Helaas weet ik niet welke koelkast technici in jouw regio goed en betrouwbaar zijn. Als je via Google zoekt naar "koelkast reparatie Den Haag" dan kom je wel een aantal bedrijven tegen. Wellicht daar een aantal van benaderen en kijken welke specialist jou het best gevoel geeft
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...