Ga naar inhoud

Vrieskast 1200 liter defect


Verhoeven

Aanbevolen berichten

Geachte lezer
Voor ons dorpshuis hebben we een vrieskast gekocht van het merk pelican. Betreft een vrieskast van 1200 liter. De eerste jaren werkte deze prima en is nu 5 jaar oud. Nu ontstaat het probleem dat de vriezer alleen nog goed werkt bij de bovenste 2 laden de rest vriest bijna niet meer . Wat is het advies hierin.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Dit kan een aantal oorzaken hebben. Zo kan het te maken hebben met ijsvorming bij de compressor, een lek in het koelsysteem of met een defecte thermostaat. Het eerste wat je zelf kunt doen is de vrieskast even helemaal uitschakelen en laten ontdooien. Vervolgens goed schoonmaken en de volgende dag weer inschakelen.

Mocht dit geen effect hebben, dan kun je de thermostaat doorverbinden om te kijken of de vrieskast dan wel goed vriest (zo ja, dan moet de thermostaat vervangen worden). Als het komt door een lek in het koelsysteem dan is er koelmiddel weggelekt en dit is eigenlijk niet te repareren. In dat geval is het helaas einde vriezer.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...