Ga naar inhoud

kortsluiting vriezer


Menno Vossebelt

Aanbevolen berichten

Goedenavond,

Ik heb vorige week een tweedehands vriezer van het merk Electrolux gekocht. Deze heb ik opgehaald en aangesloten. Na een paar seconden ontstond er kortsluiting en sloegen de stoppen door. Tevens begon het toen te stinken. Ik dacht dat dit allemaal gebeurde omdat ik de vriezer niet lang genoeg had laten staan. Ik heb toen 24 uur gewacht en heb het daarna opnieuw geprobeerd. Opnieuw hetzelfde resultaat. Dit tot drie keer toe. Na visuele inspectie kon ik niets bijzonders vinden. Geen beschadigingen, geen losliggende draden, geen lekkage. Niets. Kan iemand mij vertellen wat hier aan de hand is? Wat is de oorzaak en hoe kan dit opgelost worden?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Menno,

Na het vervoeren van een vriezer wordt altijd aangeraden om het apparaat 24 uur rechtop te laten staan alvorens het aan te sluiten. Tijdens het vervoeren kan er olie in de gasleidingen zijn gelopen. Door de koelkast direct aan te zetten heeft dit geen tijd gehad om weer terug te vloeien naar de juiste locatie en heeft de motor waarschijnlijk problemen gehad om rond te pompen. Hierdoor kan er kortsluiting ontstaan...

Vaak is het voldoende om de vriezer, zoals u heeft gedaan, enige tijd uit te laten staan en het daarna opnieuw te proberen. Maar u geeft al aan dat dit geen effect heeft gehad. Dit betekent waarschijnlijk dat uw vriezer gesneuveld is.

Op dit moment kan ik u geen doe-het-zelf oplossing aanreiken. Ik raad aan om contact op te nemen met Electrolux en uw verhaal aan hen uit te leggen. Mochten zij nog een oplossing weten, dan kunnen zij een monteur langssturen!

Succes ermee!

Met vriendelijke groet,
Marvin
Link naar reactie
Delen op andere sites

Uit de reactie blijkt dat ik niet helemaal duidelijk ben geweest. Na het ophalen van de vriezer heb ik hem eerst een hele dag laten staan. Daarna heb ik hem aangezet en begonnen de problemen. Omdat ik hem toch niet direct nodig had en ik dacht dat een hele dag misschien toch niet lang genoeg was geweest heb ik hem nog een keer 24 uur laten staan. Tijdens het vervoer is de vriezer rechtop blijven staan en bij het plaatsen is hij ook niet echt schuin geweest. Ondertussen is er iemand bij geweest en het blijkt dat het startrelais deels was gesmolten. Ik heb informatie opgevraagd bij een witgoedzaak met reparatieservice en daar gaven ze aan dat het zeer onwaarschijnlijk is dat dit probleem door het vervoer komt. Waarschijnlijker is het dat dit komt door het veelvuldig aan en uit doen van de vriezer.
Het relais wordt deze week vervangen. Hopelijk zijn de problemen dan verholpen
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste Menno,

Goed om te horen dat u de vriezer in ieder geval op de juiste manier heeft vervoerd en daarna nog even uit heeft laten staan.

Een gesmolten startrelais zal inderdaad niet veroorzaakt worden door het vervoeren van het apparaat!

Mooi dat hij vervangen wordt, ik ben benieuwd of hierna de problemen verholpen zijn...daar ga ik wel van uit

Groeten,
Marvin
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 jaren later...
Mijn vriezer lekte water aan de voorkant (LG Amerikaans model). Ik liet het om ontdooien. Sinds die tijd heb ik kortsluiting. Ik weet wel vooraf aan de achterzijde had gezien, dat er geen wateropvang was. Dit deed vermoeden dat de afvoerbuis voor vocht verstopt was. Na het ontdooien was de achter/onderkant behoorlijk nat en de bakjes gevuld met water. Nu is alles droog, maar nog steeds kortsluiting. Tips? Suggesties?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...