Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Thermostaat defect????


F. Bruininge
 Share

Recommended Posts

Ik ben ik het bezit van een combimagnetron, merk Samsung, type FQ159UST/XEN. Sinds kort (natuurlijk juist tijdens de kerst) begon deze kuren te vertonen. Het voorverwarmen van de oven gaat prima. Er is ook een piep bij de bereikte temparatuur. Maar als ik dan de deur open, het gerecht in de oven zet en de deur wee sluit, dan houdt hij er mee op.de oven lijkt oververhit te zijn, want na afkoelen werkt hij weer. Iemand een idee wat dit zou kunnen zijn?
Link to comment
Share on other sites

Goedemorgen,

Het is een mogelijkheid dat de oven oververhit raakt. Werkt de ventilator nog goed? Hoor je tijdens het gebruik een soort blower of niet meer?

Als je de behuizing van de combimagnetron los schroeft zit er, als het goed is, een ventilator. Je kunt controleren of deze nog gaat lopen door de combi magnetron in te schakelen. Let erop dat je verder nergens aanzit, want tijdens het gebruik van de magnetron staat er veel spanning op de onderdelen!
Link to comment
Share on other sites

Beste Marvin, dank voor uw reactie. Ik heb de magnetron geopend. De ventilator werkt wel. Ik heb de magnetron geprobeerd terwijl hij uit de ombouw was en toen vertoonde hij het euvel niet. Kennelijk kan hij gewoon ijn warmte niet kwijt. Ik heb hem inmiddels weer ingebouwd en de sierstrip onder de over verwijderd zodat er meer warmte weg kan. Sindsdien werkt hij weer naar behoren. Ik wacht af. Dankuwel.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...