Ga naar inhoud

Bosch WFO 3250 NL: zeep-resten


Snoeren

Aanbevolen berichten

Als de machine klaar is met spoelen, wordt het water afgepompt met stilstaande trommel. Hierdoor komt het schuim boven op het wasgoed te liggen, waardoor er zeepresten achterblijven in het wasgoed. Behoort de trommel bij afpompen niet te draaien om dit te voorkomen? Hoe is dit te verhelpen?
Verder blijft de machine regelmatig in het wasprogramma op de laatste minuut hangen.
Moet ik denken aan vervuiling of zou het een elektronica probleem zijn?
Motor is al een keer vervangen en het valt me op dat de binnenkant van de machine een zwarte aanslag heeft.
Ik hoop dat iemand me een zinvolle tip kan geven.
Link naar reactie
Delen op andere sites

De trommel zou naar mijn inziens inderdaad nog moeten draaien, zodat er geen zeepresten in het wasgoed blijven zitten. Wat hier precies de oorzaak van is durf ik niet te zeggen. Je kunt zelf alvast proberen dit te verhelpen door de wasmachine een goede schoonmaakbeurt te geven. Dus ook alle filters en slangen even checken en reinigen. Vervolgens een programma zonder wasgoed op de heetste temperatuur laten draaien met soda of azijn. Zo spoel je de wasmachine helemaal schoon.

Mocht dit geen effect hebben dan kunnen we verder kijken naar eventuele elektronische defecten.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo Marvin,
Dank voor je reactie, (bijna) alle voorstellen al uitgevoerd.
Kuip, trommel en afvoerslangen zijn allemaal brandschoon en nog een keer gespoeld met machine reiniger op 90 graden. Enige wat ik niet gecontroleerd heb, is het slangetje tussen de afvoer en pompschakelaar.
Het valt me op dat de binnenzijde van de machine overal zwarte aanslag heeft (lijkt op koolstof). Daardoor vrees ik voor elektronica problemen, in dan moet ik waarschijnlijk afhaken. Alles primaire functies (pompen en draaien) doen het gewoon, alleen de programma afloop gaat mis. Heb je een gouden tip voor me?
Link naar reactie
Delen op andere sites

De zwarte aanslag in de wasmachine komt (over het algemeen) door vuilresten en restanten van het wasmiddel. Ook vetluis komt vaak voor in de wasmachine. Enige wat je hier tegen kunt doen is de wasmachine regelmatig goed schoonmaken.

Persoonlijk denk ik niet dat die zwarte aanslag direct te maken heeft met het problemen bij 'afronden' van het wasprogramma. Dit lijkt me dan inderdaad eerder een elektronisch probleem. Daarvoor raad ik toch echt aan om een specialist naar de wasmachine te laten kijken. Vraag is echter of dit de kosten waard is. Geloof dat dit model uit 2005 komt en dus al redelijk oud is, waardoor eventuele reparatiekosten meer zullen zijn dan de waarde van de wasmachine.

Je zou zelf nog even kijken proberen of het helpt om een ander wasmiddel te gebruiken (vloeibaar of juist poeder, afhankelijk van wat je nu gebruikt) en wellicht iets minder wasmiddel te gebruiken. Misschien blijft er dan minder zeep achter in het wasgoed.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hallo beheerder,
Als laatste redmiddel voor de specialist, toch nog even aan de gang gegaan met kwast, compressor en WD40. Alle connectoren, printplaat en motor schoon geborsteld/geblazen en ingespoten met WD40. Gezien het stof dat uit de motor kwam, ben ik er wel van overtuigd dat de koolborstels dit veroorzaakt hebben. We zijn inmiddels 3 wassen verder, en het lijkt er op dat alle klachten verdwenen zijn. Trommel draait weer tijdens spoelen en het wasprogramma blijft niet meer hangen op 1 minuut.
De enige verklaring die ik kan verzinnen is dat het stof van de koolborstels de elektronische klachten heeft veroorzaakt. Ik weet niet of het een toevalstreffer is geweest, maar we kunnen voorlopig nog even door met onze oude machine. De volgende machine wordt er een met een motor zonder koolborstels :-)
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...