Ga naar inhoud

Miele f310s koelt niet meer


Mark Huijts

Aanbevolen berichten

Hallo,

Onze Miele f310s heeft geruime tijd uitgestaan. Hij is van de week op zn plek gezet, even gewacht en daarna aangezet. Groene lampje brandt, stroom is ok. Daarnaast brandt echter ook het oranje lampje (driehoekje met een uitroepteken erin). Superfrost kan ingeschakeld worden en dan brandt dat lampje ook.

Echter er gebeurd niets als je hem aanzet. De compressor loopt niet.
Enig idee wat er aan de hand kan zijn?

Mvg,
Mark
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen Mark,

Doet de compressor het helemaal niet? Is de vriezer inmiddels alweer op de juiste temperatuur?

Als de vriezer net aan is gezet heeft hij even de tijd nodig om op de goede temperatuur te komen. Het oranje lamp geeft aan dat de temperatuur aan binnenin de vriezer te hoog is.... dit is natuurlijk logisch als deze net aanstaat! Na enige tijd zou deze dus weer uit moeten gaan!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Marvin,

Ik heb het gisteren geprobeerd. Als je de stekker in het stopcontact doet, dan hoor je wanneer er 'contact' gemaakt wordt. Dus 220 volt is in orde. Het licht ( zelfde groep) dimt dan ook een klein beetje. Het groene lampje (stroom) en oranje lampje (temperatuur) springen aan.

En dat is het dan, de compressor start niet, en de kast koelt daardoor natuurlijk ook niet.

Enig idee wat ik zou kunnen proberen?

Mvg,
Mark
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Mark,

Als de compressor helemaal niet loopt kan deze vast zitten. Een tik met een hamer kan ervoor zorgen dat hij weer gaat draaien. Dit is dan ook gelijk de makkelijkste doe-het-zelf methode.

Met een tik en wat geluk kan de compressor weer gaan lopen.

Een andere mogelijkheid is dat de thermostaat niet meer goed werkt, waardoor er geen signaal naar de compressor wordt verstuurd (en deze dus niet aanslaat). Dit kan je controleren door de thermostaat door te verbinden. Wanneer je het kapje van de thermostaat afhaalt en deze losschroeft vind je een aantal draden. Door de twee draden aan elkaar te verbinden die NIET naar de lamp lopen, zet je de thermostaat 'uit'. Wanneer de compressor dan wel aanslaat en de vriezer weer koud wordt betekent dit dat de thermostaat kapot is. Deze is eenvoudig te vervangen en een nieuwe thermostaat is voor relatief weinig geld aan te schaffen.

Mocht dit ook niet werken, dan is waarschijnlijk de compressor zelf kapot. Deze moet vervangen worden, maar dit is vaak een duurder geintje. In dat geval moet je overwegen of het aanschaffen van een andere koelkast misschien verstandiger is.

Succes!
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Hello,

Ik heb op de compressor geklopt, zonder resultaat. Als je de stekker in het stopcontact steekt, en je legt je oor op de kast dan hoor je zo'n zachte 220 volt/50 hz brom. verder niets. Na enige minuten hoor je dan een 'klik' en dan is de brom weg.
Dan stekker eruit en dan meteen erin, geen brom meer. Brom blijft weg.
Stekker eruit, dagje wachten en erin, hop, daar is de brom weer terug. Tot de 'klik' natuurlijk.

Volgende stap is dat ik naar de thermostaat ga kijken - waar zit die?
Enig idee?
Mark
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hi Mark,

Waar de thermostaat precies zit bij dit model weet ik niet, maar over het algemeen zit de thermostaat achter de temperatuurknop (draaiknop waarmee een bepaalde stand is in te stellen). Het komt ook wel eens voor dat de thermostaat achter de lamp zit. Door het kapje los te schroeven kom je bij de thermostaat uit!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Hoi Marvin,

Dank je wel voor je hulp tot zover. Wel, we zijn weer een stap verder. De compressor loopt nu wel (klaarblijkelijk hebben de tikken toch geholpen) maar nu wordt de compressor heet, en het koelrooster achter op de vrieskast niet.
De vrieskast koelt dus nog steeds niet, ook niet in superfrost.

De thermostaat kan ik niet in de kast vinden (er is ook geen lampje, het is een model met 4 vrieslades). Kan het zijn dat hij achterop/bovenaan/aan de buitenkant zit gemonteerd? Daar zit een blokje van plastic van ongeveer 10x5 cm. - als je dat openmaakt kan je een buisje zien dat horizontaal aan de binnenkant van de vriezer naar de voorkant loopt.

Enig idee?
Hartelijke groet,
Mark
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen Mark!

Dit zou inderdaad de thermostaat kunnen zijn. Misschien handig om even bij Google afbeeldingen te zoeken naar 'MIele vriezer thermostaat' om te zien of deze een gelijkenis vertonen met wat je in je eigen vriezer ziet zitten.

Wat betreft de warme compressor, die is normaal bij vriezers. Zeker bij wat oudere modellen wordt de compressor gewoon warm. Dat het koelrooster achter de vriezer helemaal niet warm wordt baart me echter meer zorgen. Dit kan dus komen door een defecte thermostaat, maar het kan ook duiden op een lek in het koelsysteem. Wanneer de vriezer niet meer voldoende koelmiddel heeft, draait de compressor wel maar is er simpelweg niet genoeg 'kracht' meer om te koelen... daardoor wordt het rooster niet meer warm. Wanneer dit inderdaad het geval is, is het vaak over en uit voor een vriezer.. Dat is niet meer te herstellen!

Groeten,
Marvin
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...