Ga naar inhoud

Vaatwasser slaat aardlek schakelaar uit


Allain

Aanbevolen berichten

Heb een vaatwasser van het merk Whirlpool ADP6940.
met service nummer. 85.42.940.0190. Ben eerste eigenaar! Voorheen nooit geen problemen ondervonden met deze vaatwasser. Deze vaatwasser is ook weinig in gebruik geweest. Sinds kort doet de vaatwasser wel ineens heel raar. Bij het opstarten van één wasprogramma of het op 30 graden of 60 graden slaat de vaatwasser onder het wasprogramma na 10 a 15 minuten ineens uit.
Tegelijkertijd slaat ook de aardlek schakelaar door in de uit stand. Vind het vreemd want voorheen heeft deze vaatwasser dit nooit eerder zo gedaan. Ik had wel gekeken of er misschien ergens water lekte waardoor het misschien kortsluiting veroorzaakt, maar dat is niet het geval. Alles was netjes droog. Ik had ook alle stekkers nagekeken en schoon gemaakt, bij sommige stekkers zaten er wel oxidatie op zodoende. Ik heb ook alle bedradingen nagekeken (ook in de deur) op mogelijke breuk in de kabel, maar ook hierin kon ik niks vinden. Nadat ik de vaatwasser opnieuw opstartte kreeg ik ineens direct wel een foutmelding te zien met de code F7. Dit had ik op Google opgezocht en had te maken met het labyrint (water niveaukamer) printplaatje (deze zit los in de labyrint gebouwd dus niet patent. Printplaat c.q. stekker schoongemaakt en weer erop gezet. Met betrekking tot water toevoer in de vaatwasser doet het denk ik wel gewoon alleen vult die niet helemaal het labyrint vol. Toch weer opnieuw programma opgestart toen kreeg ik weer een foutmelding te zien, dit keer geeft het code F8. Ook hier springt de vaatwasser uit en slaat de aardlek schakelaar weer op uit. Code F8 Probleem met de waterhoogte. Kan door defect waterindicator, geblokkeerde zeef, te hard schuimend water, vaat die zich met water heeft gevuld of een instabiele circulatiemotor tot een goede oplossing.
Wie zou mij deskundig advies kunnen geven hierop.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Lastig verhaal. Normaal gesproken ligt toch een lekkage ten grondslag aan het eruit knallen van de aardlek. Meestal de circulatiepomp die lekt...

Je kunt de zijkanten van de vaatwasser halen en hem een programma laten draaien. Dan kun je controleren wat er gebeurt als de aardlek schakelaar eruit slaat. Blijft de bodemplaat dan droog? Of lekt er toch wat water op de bodemplaat...
Link naar reactie
Delen op andere sites

Marvin, als eerst mijn dank voor het mee willen denken tot mijn kwestie.
De bodemplaat is droog en er is geen lekkage te bekennen bij de circulatiepomp c.q. waterleidingen.
Ik had ook aan de onderkant gekeken met het draaien van een programma. Maar daar wordt ik niet wijzer van. Ik hoor geen klik of zo bij het afslaan van de vaatwasser.De vaatwasser slaat ineens af en slaat de aardlek schakelaar uit.... ! Misschien toch nog andere suggestie? Ik hoor dat graag.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...