Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Combimagnetron repareren of vervangen?


Nadine
 Share

Recommended Posts

Wij hebben een inbouwcombimagnetron van Whirlpool type AMW 831 ix. Hij is 2,5 jaar oud dus helaas geen fabrieksgarantie meer.
Eergisteren pastte een tante op onze dochter, zij wilde een maaltijd opwarmen in de magnetron. Zij gebruikte hiervoor de normale stand, die wij ook al langere tijd zonder problemen hebben gebruikt. 30 seconden voor het klaar was viel de stroom in de keuken uit, de stop was doorgeslagen. Na het omzetten van de stop gaat de magnetron wel aan, maar wij geeft steeds de foutmelding door. Ook aan het licht dat blijft branden na het openen en sluiten van het deurtje is te zien dat de magnetron denkt dat de deur open staat en daarom niet meer wil draaien.
De oppas vertelde nog dat zij een brandlucht dacht te ruiken die niet van het eten leek te komen.

Het gekke is dat 2,5 jaar geleden de inbouwmagnetron van Siemens, die al in de keuken zat toen wij het huis kochten ook ineens kuren vertoonde met steeds de melding dat de deur niet dicht was. Toen hebben we een monteur laten komen en zijn conclusie was toen dat het niet de moeite waard was om te repareren (te duur). Vandaar dat we toen de nieuwe hebben gekocht.

Aan de ene kant willen we niet weer voorrijdkosten voor een monteur betalen voor een probleem dat in het verleden ook niet te repareren bleek. Aan de andere kant is het wel gek dat dit bij 2 verschillende apparaten gebeurd. Wat is nu wijsheid? Gewoon een nieuwe erin zetten? Of iemand laten kijken wat de oorzaak kan zijn?
Link to comment
Share on other sites

Vervelend probleem. Ook vanwege de brandlucht denk ik dat er een verbinding is doorgebrand in de printplaat. De aansturing / sensor van de deur is kapot en daardoor denkt de combimagnetron dat deze open staat. Je kunt dit wel laten repareren, maar waarschijnlijk moet heel de printplaat vervangen worden. In veel gevallen dus een dure reparatie.

Wat je nog wel kunt proberen is om een lokale specialist / monteur langs te laten komen. Iemand via je sociale netwerk, die voor een zachter prijsje een blik wilt werpen op de combi-magnetron. Dan weet je zeker wat de reparatiekosten zullen zijn, maar betaal je minder hoge voorrijkosten.
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...