Ga naar inhoud

condensdroger stopt na 4 seconden


Aanbevolen berichten

Dag Marvin, Als ik de koolborstels moet vervangen zoals jij zegt dan zou hij toch helemaal niet draaien. Ik denk eerder dat het iets met temperatuur te doen heeft.
Hij draait nu met een opfrisprogramma ( koude lucht) wel. Ieder ander programma komt warmte bij kijken, en dan stopt hij na 3 seconden.
Wat zou dit kunnen zijn, en is dit te verhelpen?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Je kunt het verwarmingselement (en de thermostaat op dit element) doormeten met een spanningsmeter (Ohm). Zet de Ohm meter op het laagste bereik en zet de twee meetpennen op de contacten van de thermostaat. Bij kamertemperatuur zou dit vrijwel 0 ohm moeten zijn.

Het verwarmingselement zelf zou ongeveer 23 Ohm moeten doorgeven. Als deze geen spanning doorgeeft dan is deze defect.

Controleer ook even de relais van de het verwarmingselement. Deze kan doorgebrand zijn. Als dit het geval is, kan enkel het relais vervangen al wonderen doen. Dan hoef je niet het hele element te vervangen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
Dit lijkt op een storing in de vochtmeting, die dus bij het programma luchten niet meedoet.

Ik ken jouw machine niet hoe dit gemeten wordt. Vaak wordt er gemeten tussen rib en trommel en dan zit er vaak een koolborstel op de achteras voor de aarding en een koolborstel op een band rondom de trommel die de meetwaarden doorgeeft. Deze beiden kunnen geleidingsproblemen geven. Ander systemen hebben aan de voorzijde binnenzijde bij de deur een tweetal strippen zitten waar het wasgoed in rust tegen aan gaat liggen en gemeten wordt. Deze strippen krijgen een isolerende laag onder invloed van wasverzachter en zeepresten, schoonmaken met azijn is hier de oplossing. Dit probleem heeft niets te maken met het verwarmingselement.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...