Ga naar inhoud

Aardlekschakelaar valt steeds uit.


W. Jansen

Aanbevolen berichten

Ook de monteur heeft 110V gemeten tussen '0'en aarde en was heel verbaasd. De droger is mee naar de leverancier gegaan. Daar is de droger getest en bleek de fout verdwenen. Tussen '0'en aarde werd in stilstand en werken 5vac gemeten en dat is normaal. Ik heb de machine dus weer meegenomen en opnieuw aangesloten. GEEN PROBLEEM meer geconstateerd. inmiddels is alles in de groep weer aangesloten en op goede werking gecontroleerd en ook de droger fungeert goed. De fout is gewoon verdwenen!! Heel frustrerend, ook omdat ik zelf storingsmonteur ben geweest. Een fout die niet meer bestaat is ook niet meer te tracen. Dank voor het meedenken.

Met vriendelijke groeten,

Wim Jansen
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 weken later...
En wat gebeurt er als je de stekker andersom in het wandcontact zet? Dan vliegt waarschijnlijk de aardlek er weer uit. Je hebt wel degelijk een aardfout maar die overschrijdt alleen de 30 ma van de beveiliging als er de volle spanning op staat.
In theorie is nul en aarde hetzelfde, maar de praktijk is vaak wat anders, waardoor de groepsautomaten ook weer dubbelpolig moeten afschakelen. Het zou ook nog kunnen zijn dat de aarding van jouw machine of jouw huisinstallatie niet deugt.
Want de nul is geaard bij de wijktransformator en jouw aarde bij jou in de grond rondom het huis en aangesloten in de meterkast

Een aardeonderbreking daar merk je in normaal bedrijf niets van.
Daarom heeft men jarenlang ook willen hebben dat witgoed vast aangesloten was middels een nokkenschakelaar met een dubbele aarddraad. Maar om een of andere reden is dit voorschrift weer afgeschaft.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...