Ga naar inhoud

Whirlpool AZB 6670 geeft kortsluiting


Aanbevolen berichten

Welke apparaten heb je aangesloten op de groep in de meterkast waar de wasdroger ook op is aangesloten? Toevallig een nieuw apparaat aangesloten, waardoor de spanning te hoog wordt?

Kan ook zijn dat er sprake is van lekspanning in de droger. Dat kan gevaarlijk zijn en dan raad ik je zeker aan een monteur te laten komen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Marvin, bedankt voor je reactie!
Normaal enkel onze wasmachine en er zijn geen nieuwe toestellen aangesloten. Het is de differentiële (zekering) van onze badkamer. Het licht van de badkamer gaat ook uit, als ik de machine probeer te starten.
Wat is een lekspanning juist? Sorry ik ben echt een leek op vlak van electriciteit.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Lekspanning is dat er wat spanning op het elektrische apparaat staat omdat deze niet meer goed geaard is. Kan dus bijvoorbeeld ook komen door een breukje in de kabel, defecte stekker of stopcontact. Hierdoor kan dus kortsluiting ontstaan.

Wat er bij jou precies aan de hand is durf ik niet te zeggen. Ik raad aan om een monteur in te schakelen. Dit kan bijvoorbeeld eenvoudig via Zoofy. Jouw klus wordt dan gekoppeld aan een specialist die bij jou in de regio actief is.

Zie: https://zoofy.nl/
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als eerste denk ik aan een ernstige vervuiling van het verwarmingselement. Daar hoopt zich vaak stof op omdat niemand daar normaal naar kijkt. Dan is de mogelijkheid dat als het stof vochtig wordt, er een kruipstroom via aarde gaat lopen.
De aardlekschakelaar bewaakt of de stroom in beide aansluitdraden het zelfde is en schakelt uit als er een verschilstroom is van meer dan 30 milli ampere. Dat is ter beveiliging van de mens als, die in aanraking zou komen met de stroom. Want 40 milli ampere voor een mens door de hartstreek kan dodelijk zijn. Veelal is het verwarmingselement te bereiken door de achterplaat er af te schroeven en het element te reinigen met de stofzuiger. Een grote kans dat hij na deze beurt weer loopt. Is het element dusdanig heet geweest dat de spiraal gebroken is en zo aardcontact maakt dan zal het element vervangen moeten worden

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 maanden later...
betreft: Reactie #5 Geplaatst door:Lampje Geplaatst op:04-05-2020 18:42
Ik heb zelfde probleem gehad. Na droogmachine te reinigen en vooral ook het verwarmingselement dat zich bevind achteraan de droogkast achter de metalen afdekplaat (3 schroefjes om te verwijderen)en de kast een dag laten drogen was de kortsluiting verdwenen. ... Dank aan jullie forum !!!
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...