Ga naar inhoud

Whirlpool hdlx 70312 start/pauze lampje


petuhr

Aanbevolen berichten

Het lampje van de start/pauze knop blijft knipperen (om de seconde). Er is verder geen error code te zien in de display. De droger wil hierdoor niet starten. Pluizenfilter e.d. zijn schoon.

Een reset die te vinden is op internet werkt ook niet bij deze droger. Wat gaat hier mis?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Als ik dit onderdeel bekijk zit hier geen electra aan. De prijs is er ook niet naar. Hij vangt alleen de deur en signaleert niets.
Als ik bij whirlpool de constructietekeningen probeer te bekijken omdat ze van zeer slechte kwaliteit zijn, zie ik het deurslot op 9 uur zitten maar er zit op 12 uur een pin met gat, daar zit waarschijnlijk een (standaard?) microschakelaar om het sluiten van de deur te signaleren. Het kan dat deze stuk is of misschien niet meer op de juiste plaats zit. En moet het beugeltje misschien een beetje verbogen worden. Als ik naar andere modellen van Whirlpool kijk dan is het contact alleen gebruikt voor de signalering op de print en loopt de hoofdstroom niet over het deurcontact zoals bij vele andere firma's. Waarschijnlijk moet je het bedieningspaneel loshalen om bij deze schakelaar te komen. Hoor ik van je of mijn inschatting klopt?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Of dit bij jouw machine ook het geval is weet ik niet, maar Whirlpool gebruikt vaak reedcontacten samen met magneetjes als beveiliging van deur, riembreuk en aanwezigheid condensor. Is er soms een magneetje weg van de deurpen?
Je zou dit moeten meten op de printkaart of daar de spanning van de deursensor aankomt. Op tekeningen van andere modellen zie ik dat daar een 4 polige plug gebruikt wordt, waar ook de info van de andere sensor van de gebroken riem door wordt gestuurd.

Maar het lampje knippert toch altijd als je de machine inschakelt?

Zou het kunnen zijn dat het commando start niet op de print aankomt?

Want het drukknopje zit op de print en het plastic stangetje brengt de druk over op de drukknop en dient tevens als lichtgeleider van het lampje, dat niet in de knop zit. Maar ook op de print.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Jouw laatste bericht deed me nog eens goed kijken naar de deur van de machine. Er zit indd op 12 uur een opening die de machine triggert aan te gaan. Op de deur op 12 uur zit normaal gesproken een pen. En deze is zo te zien afgebroken waardoor de pen niet meer in de opening gaat. Bedankt voor het meedenken. Ik ga zelf even kijken of ik een pen kan bevestigen aan de deur dan zal de machine weer gewoon werken als vanouds.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Ik heb 'm al werkend gekregen met een eigen pen. Er zit een wegduwschakelaar in. Dit kon ik testen door simpelweg met een vinger de schakelaar weg te duwen. Het lampje ging hierdoor uit en de droger begon te draaien . Vervolgens heb ik de pen aan de deur gemonteerd en hoppa de droger werkt weer! Nogmaals bedankt voor je reacties.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...