Ga naar inhoud

SIEMENS GS40NA30 NO FROST - bromgeluid


Jos DS

Aanbevolen berichten

Hallo, mijn diepvriezer, SIEMENS GS40NA30 NO FROST, maakt een brommend geluid. Nadat vriezer volledig ontdooid is, en terug ingeschakeld wordt werkt hij gedurende 1,5 uur zonder geluiden te maken. Nadien begint het gebrom - vriezer heeft dan al een temperatuur van -24°C bereikt. Ik vermoed dat het gebrom afkomstig is van ijsvorming op ventilator.
Zou oorzaak defecte ntc, of verwarmingsweerstand kunnen zijn?Zo ja hoe dient deze te worden gedemonteerd?
Alvast dank.
Link naar reactie
Delen op andere sites

In principe is het normaal dat een vrieskast geluid maakt. Vaak zijn het geluiden van een 'werkende vriezer'. Veroorzaakt door de compressor, verdamper of koelmiddel dat door de leidingen loopt. Als de vriezer verder goed functioneert, dus de juiste temperatuur goed vasthoudt en er geen ijsvorming ontstaat in de kast zelf hoeft er niet direct iets aan de hand te zijn.

Je kunt eventueel de thermostaat doorverbinden om te controleren of deze goed werkt. Als hij een foutief signaal geeft blijft de compressor misschien aanslaan en dus geluid maken, terwijl dit niet nodig is.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 8 maanden later...
achterwand binnenkant vriezer los gemaakt. weerstanden + ventilator uitgemeten - blijken ok te zijn. no frost gedeelte los gemaakt - visuele controle. niets abnormaals opgemerkt. na een paar dagen vriezer terug gestart. blijkt normaal te werken. bij aanslaan compressor maakt deze wel een licht gebrom (vroeger geruisloos). er is echter geen piepend geluid meer van ventilator. volgens mij is volume koelvloeistof gedaald, waardoor temperatuur bij invriezen bovenaan te laag wordt. aangezien ik over 2 vriezers beschik, vries ik waren in in de andere vriezer, en breng ze éénmaal ze zijn ingevroren over naar de Siemens.
(bij direct invriezen in Siemens maakt deze meer lawaai.)
vriezer ingesteld op -16°.
gemeten waarden in laden van boven naar onder:
-20
-22
-22
-22
-22
-22
-23
-25

Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...