Ga naar inhoud

Dimens

Members
  • Aantal items

    1
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

    Nooit

Alles dat geplaatst werd door Dimens

  1. Ga vooral niet zelf aan de televisie schroeven maar doe een beroep bij de verkoper (niet de fabrikant) op de wettelijke garantie en eis reparatie. Ook al biedt de verkoper zelf geen garantie, dekt de wettelijke garantie problemen die door fabrieksfouten zijn ontstaan. Het is natuurlijk een ander verhaal wanneer het defect door eigen toedoen is ontstaan. Dan geldt de wettelijke garantie niet.
  2. Dit zal vermoedelijk het gevolg zijn van Local Dimming en is inderdaad inherent aan LCD-televisies met LED-achtergrondverlichting. Sommige toestellen hebben daar meer last van dan anderen. In het geval van de LG UH850V heb je te maken met een IPS-paneel dat überhaupt al niet goed is in het blokkeren van de achtergrondverlichting als ook nog eens een matige werking van de Local Dimming. Opgeteld wordt hetgeen jij beschrijft dan ook zichtbaar. Een andere HDMI-kabel kan dit probleem niet verhelpen.
  3. Flash kan niet geïnstalleerd worden op moderne televisies. Je zult dus een andere manier moeten zoeken om Stevie af te spelen.
  4. Dimens

    Nieuwe TV

    Beeldpolarisatie index? Volgens mij doel je op beeldinterpolatie. Alleen die PQI 1300 van Samsung heeft geen volledige betrekking op het beeldinterpolatie-algoritme maar is puur marketing. De Samsung KU6000 beschikt niet over een beeldinterpolatie-algoritme. Bij games is het trouwens ook onverstandig het beeldinterpolatie-algoritme toe te passen wanneer de televisie hierover beschikt. Dit door de toenemende input-lag bij het gebruik hiervan, waar dat bij games af te raden is. Daarom volstaat een televisie met 50/60Hz paneel wanneer voornamelijk games gespeeld worden. Een 100/120Hz paneel voegt dan nauwelijks iets toe.
  5. Gewoon garantie claimen bij de verkoper (niet Samsung). Het toestel kan nog geen 5 jaar oud zijn en van zo'n dure televisie mag je verwachten dat deze wel langer conform blijft werken. https://www.consuwijzer.nl/thema/garantie
  6. @ Marvin Die Picture Quality Index (PQI) - zoals Samsung dit noemt - van 1300 en 1500 zijn niet veel meer dan marketingtermen en niet de beeldverversingssnelheden/paneelfrequentie. In werkelijkheid beschikken beide toestellen over een paneelfrequentie van 50/60Hz - wat overigens te laag is voor een UHD-televisie om tijdens bewegende beelden scherp te blijven. Op Tweakers heb ik over beiden een stuk geschreven. Ik zou zeggen; neem ze eens door. https://dimens.tweakblogs.net/blog/10581/frame-rates-en-geoptimaliseerde-frame-rates.html https://tweakers.net/reacties/bekijk/8234431/ Verschil tussen de KU6400 en KU6000 zit vooral in het beeldinterpolatie-algoritme. Deze wordt door de KU6400 wel op bronnen tot 30 FPS toegepast, echter niet merkbaar effectief door het 50/60Hz paneel. Ook beschikt het KU6400 model over Bluetooth.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...