Ga naar inhoud

deur opent en sluit moeilijk


N.

Aanbevolen berichten

Deur koelgedeelte nieuwe LG GBB539PQZWS opent extreem zwaar.
Het gekke is dat hij ook bij het sluiten wordt 'tegengehouden' door iets: als je de open deur en zetje geeft richting dicht, gaat dit soepel totdat hij nog maar ong. 10cm geopend is, daarna moet je hem ergens doorheen drukken, en daarna gaat hij na nog ong. 5 cm geopend te zijn , wél heel makkelijk dicht.
Bij het openen moet je extreem veel kracht gebruiken.
Deze eigenschappen heeft het vriesgedeelte eronder ook, maar in veel mindere mate.
Ook toen ik hem net had uitgepakt en niet had aangesloten ging hij zo moeilijk open, dus het komt niet door gekrompen lucht door het koelen.
Ik zou graag de deur wat makkelijker openen, is dit af te stellen? De moeilijkheden met het sluiten van de deur doen vermoeden dat er iets niet in orde is, wat denken jullie?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen!

Ik denk dat dit zo hoort met dit model koelkast. Waarschijnlijk zit er op de deur een soort beveiliging die ervoor zorgt dat de deur automatisch dicht valt wanneer deze open is laten staan. Als u de deur nonchalant dichtgooit, pakt dit systeem op het eind de deur over en zorgt dit ervoor dat hij alsnog sluit. Zo voorkomt dit dat de deur perongeluk open blijft staan.... Dit noemt men een SoftClosing deursysteem.

U kunt eventueel zelf de deur wat soepeler proberen af te stellen door de scharnieren wat losser te draaien, maar het lijkt mij niet perse nodig.

Met vriendelijke groet,
Marvin
Link naar reactie
Delen op andere sites

dank voor uw reactie; als het zware openen op die manier te verhelpen is, zal ik dat zeker doen! jammer dat het niet in de gebruiksaanwijzing staat, misschien hebt u een plaatje ervan, met een pijltje erbij, zodat ik zeker weet waar ik aan moet draaien?
Wat betreft het moeilijke sluiten ben ik kennelijk niet duidelijk genoeg geweest: de deur is juist NIET nonchalant dicht te gooien, dan wordt hij op het laatste stukje ineens tegengehouden, en moet je nog eens duwen. maar dat kan een reden hebben, misschien is het expres zo gemaakt zodat je de deur niet dicht kan knallen, en alle koude lucht wegwaait?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Oké dan heb ik het misschien niet helemaal juist begrepen. De deur valt dus ook niet uit zichzelf dicht? Dus wanneer hij op het punt is dat het zwaarder gaat en u laat de deur los, sluit hij dan vanzelf of blijft hij hangen?

De bedoeling is namelijk dat hij vanzelf sluit, maar als hij dit niet doet zou ik contact opnemen met LG. U heeft de koelkast nog niet heel lang als ik het zo begrijp, dus zij zouden dit kosteloos moeten verhelpen!

http://www.lg.com/nl/ondersteuning/contact-klant-ondersteuning

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
de afloop... tja...??
de LG-service vond het wel nodig om een monteur langs te sturen, maar de monteur zei dat het eigenlijk niet mogelijk was de deur wat soepeler af te stellen. Hij legde uit dat het nodig was dat het zwaar ging, want anders zou de koeldeur opengeblazen worden wanneer de vriezerdeur dicht gedaan werd, door dat airflow-systeem.
Hij had heel gauw gevonden wat het was dat de deur tegenhield bij het sluiten: een komma-vormig wit kunststof schijfje, dat aan/ of onder het scharnier zat. Hij haalde het eraf, toen ging de deur heel makkelijk open en dicht, maar bleef hij weer op een heel klein kiertje openstaan als je niet goed oplette, de deur werd dan niet meer dichtgetrokken.
Ik mocht kiezen of ik het er weer op wou hebben of niet.
ik heb m dr maar weer op laten zetten...
eigenlijk wil ik nog steeds weten of, en hoe je de scharnieren af kunt stellen. met een plaatje graag.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Jammer dat u nog niet naar tevredenheid bent geholpen. Ik ga ervan uit dat de LG monteur wel weet waar hij het over heeft...

Ik heb even voor u gezocht, maar kon niet echt een duidelijke afbeelding vinden.
In de handleiding van de LG GBB539PQZWS kon ik ook niks vinden over het afstellen van de deuren. Misschien dat ik daar over heen heb gelezen, u vindt de handleiding via onderstaande link.
http://www.handleidingzoek.nl/lg/gbb539pzqzs/handleiding

In een ander document van LG kwam ik wel tegen hoe de deuren gemonteerd (en dus afgesteld) kunnen worden. Dit betreft echter wel een ander model, maar misschien dat het ongeveer hetzelfde werkt voor uw koelkast.
http://www.lg.com/nl/products/documents/NED_GS5162PVJV_08_dut.pdf

k hoop dat u hier iets aan heeft!

Groeten,
Marvin
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 jaren later...
het is wel een heel late reactie. dit probleem had ik ook met mijn lg koelkast. ook heel lang lopen zoeken naar de oorzaak. het bleek toch aan de hengsel of scharnier te liggen. bij mij was het de hengsel. het was duidelijk te zien dat deze niet meer op zn plek zat. Schroef losgedraaid en weer op de originele plek geplaatst en voila. alles loopt weer gesmeerd. henk
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...