Ga naar inhoud

Liebherr koelkast koelt nauwelijks


Aanbevolen berichten

Dacht eerst aan de thermostaat. Deze daarom met een exacte nieuwe kopie vervangen zonder resultaat. De koelkast doet vrijwel niets meer, het vriezer gedeelte onderin koelt als koelkast. De compressor wordt erg heet. Ik kan m'n vinger er hooguit 4 seconden op houden. De motor doet het ook nog, maar slaat wel snel af. Geen vloeistof lekkage gehad o.i.d. Tijd uit gezet en weer aan. Geen resultaat. Gaat om een liebherr vrijstaand model met het vriesvak onder. Model CUN 3031
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt er een beetje op alsof de compressor het koelmiddel niet meer goed kan rondpompen, door bijvoorbeeld een blokkade in de leidingen. Dit kan door vuil komen, maar ook door ijsvorming bijvoorbeeld.

Hoe lang heb je de koelkast uitgezet? Ik zou de kast even helemaal uitzetten en laten ontdooien. Vervolgens goed schoonmaken en de volgende ochtend weer inschakelen. Dit helpt vaak als het om een blokkade gaat...

Succes!
Link naar reactie
Delen op andere sites

He Ruben!

Top, hoop dat het helpt.
De leidingen zelf kan je niet doorspoelen of reinigen, je kan wel de achterkant (rooster) van de koelkast even goed schoonmaken en het afvoergaatje onderin de koelkast, waar het condens wordt afgevoerd checken en eventueel doorprikken met een sateprikker (voorzichtig) als daar vuil in zit
Link naar reactie
Delen op andere sites

In dit geval zou je nog even de thermostaat kunnen controleren. Als deze defect is geeft hij een verkeerd signaal door aan de compressor. Je kunt deze controleren door hem door te verbinden. Je haalt de thermostaat los en verbind de 2 draden (vaak bruin en zwart) met elkaar. Hierdoor schakel je de thermostaat als het ware uit. Als de compressor nu aanslaat en continu blijft draaien, met als gevolg dat de koelkast weer koud wordt... dan is het een teken dat de thermostaat vervangen moet worden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Oh ja, mijn fout! Je had inderdaad de thermostaat al vervangen, even niet meer aan gedacht.

In dat geval lijkt het inderdaad sterk dat het probleem hierbij ligt, al kan het natuurlijk altijd zo zijn dat de nieuwe thermostaat niet goed functioneert.

Misschien toch verstandig om er een monteur naar te laten kijken? Dan is het vaak wel slimmer om een lokale witgoed specialist te vragen ipv Liebherr zelf aangezien fabrikanten vaak hoge voorrijdkosten in rekening brengen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...