Jenny Jongkind Geplaatst: 14 november 2014 Auteur Delen Geplaatst: 14 november 2014 Wij hebben een koelkast met een vriezer eronder met drie vrieslade van AEG model Santo. Er zit bovenaan de vriezer een knop die van 1-4 te draaien is en een extra knopje om hem nog harder te laten vriezen. In de tijd dat onze hond rauwe voeding kreeg heb ik hem wel in de gaten gehouden qua temperatuur en dan zat de boel ook redelijk vol en dan stond hij op 3. Laatst is hij ook helemaal ontdooit en schoongemaakt. Nu heb ik recent 15 kilo vlees ingevroren, dat heb ik op dinsdagavond gedaan en toen ook het vriesknopje aangezet. De volgende morgen moest ik wat tartaar naar iemand brengen en het viel me op dat het niet helemaal van boven Ik ben nu aan met de thermometer in de weer en waar hij eerder goed de -21 graden haalde lijkt hij nu rond de -15 te hangen. Is dit normaal en wat kan ik er eventueel aan doen. Ik heb het turboknopje maar weer aangezet maar als ik het knopje naar de 4 draai wordt mijn koelkast ook wel erg koud.... Is dit gewoon gedrag van een vriezer of is er iets mis? Moet het in de vriezer oveal -21 zijn of verschilt het nog per plek? Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Marvin Geplaatst: 17 november 2014 Delen Geplaatst: 17 november 2014 Beste Jenny, Wanneer u veel voedingsmiddelen in één keer wilt invriezen kan een vriezer daar moeite mee hebben. De temperatuur van het vlees in dit geval is natuurlijk hoger dan de temperatuur in het vriesgedeelte. Daarom kan het wat langer duren voordat al het vlees goed bevroren is. Ik zie dat het enkele dagen geleden is, zijn de vleeswaren inmiddels wel goed bevroren? Met vriendelijke groet, Marvin Quote Link naar reactie Delen op andere sites Meer opties om te delen...
Aanbevolen berichten
Doe mee aan dit gesprek
Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.