Ga naar inhoud

Hoe lang gaat een wasdroger mee?


Hub Puts

Aanbevolen berichten

Mijn AEG wasdroger is stuk. Hij reageert nergens meer op. De monteur is vandaag geweest en 284 euro later doet hij het weer. 4 1/2 jaar oud en de printplaat is stuk. Ik vind dat wel erg snel maar de monteur vertelt me doodleuk dat drogers hedentendage maar 5-7 jaar meegaan. Nee, het is niet meer de kwaliteit van vroeger meneer. Mijn vorige Miele heb ik na 18 jaar vervangen omdat ik een zuiniger exemplaar wilde. En nu dit. Zodra je een droger aanschaft kun je gaan sparen voor een nieuwe. Wat een verkwisting. De fabrikanten kunnen wel beter maar ze willen het niet. Hier ligt werk voor Brussel. Vergeet die stofzuigers maar ga aan de slag om duurzamere producten te maken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

De kwaliteit van de oude Miele producten wordt inderdaad helaas zelden nog gehaald. Tegenwoordig wordt er gewerkt met lichtere en goedkopere producten. Toch vind ik 4.5 jaar wel erg weinig voor een droger, dit is niet normaal.

De monteur kan aangeven dat een droger 5-7 jaar meegaat, maar dit is natuurlijk ook afhankelijk van het aantal droogbeurten. Op de volgende pagina leest u meer over de verwachte levensduur van een droger: https://slimster.nl/wasdrogers/advies/wat-is-levensduur-wasdroger/

Wanneer u de meest duurzame wasdroger wilt, komt u toch weer uit bij een Miele. Miele wasdrogers gaan, in vergelijking met merken als AEG, nu eenmaal langer mee. Toch kan dit ook per individuele wasdroger verschillen, de één heeft er 15 jaar plezier van, terwijl een ander met eenzelfde model na 8 jaar al aan een nieuwe toe is.

Uiteraard ben ik het met u eens dat fabrikanten meer aandacht moeten schenken aan de levensduur van een product, in plaats van de commerciële belangen!

Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...
15 oktober 2011 een Miele T8937WP warmtepomp droger gekocht. Aanschafprijs ? 1.599,00
Vandaag is er een monteur langs geweest. Nu blijkt dat ventilator van de koelluchttoevoer (artikelnr: 7050541) defect is. Kosten ? 250,00 Aan de monteur gemeld dat ik het gek vind dat dit niet onder garantie valt gezien de droger nog geen 5 jaar is en slechts 942 draaiuren heeft. 3 keer met Miele gebeld en drie keer niet teruggebeld. uiteindelijk iemand van de klantenservice aan de telefoon gekregen. Deze mevrouw melde dat Miele maar twee jaar garantie geeft. Dat is de policy en daarmee uit. Ze kan nergens in tegemoet komen. Het is duidelijk dat deze droger niet aan de verwachte levensduur voldoet. Coulance onder garantie zou dus op zijn plaats geweest zijn. Blijkbaar doet Miele niet aan klantenbinding.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 3 jaren later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...