Ga naar inhoud

Samsung koel/vries problemen


Edwin

Aanbevolen berichten

Mijn koel/vries kast Amerikaanse model stopt er steeds mee.
Na een harde reset (steker er uit en in) doet hij het weer en zie je de temperatuur op de display terug lopen van de koel en vries gedeelte .als hij de ingestelde temperatuur heeft berijkt slaat hij af en slaat hij daarna niet meer aan.
De temperatuur in het display blijven op de ingestelde temperatuur staan en lopen niet op al wordt het warmer in de koel en vries gedeelte
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 maand later...
Hallo Sararah,
Het probleem bij mij is imiddels opgelost.
Het bleek de thermofuse in het koel gedeelte te zijn.deze klapte omdat er draadjes los zaten in de stekkertje van de verwarmings element.de thermofuse is die met de roode en zwarte draad.als je die doormeet zie je zo of hij stuk is.
Link naar reactie
Delen op andere sites

Beste computer
Om bij de thermo fuse te komen zul je in de binnenkant van je koelkast de achterwand los moeten haalen lampenkap er af en kijken waar de schroeven zitten om het spul los te schroeven.Als je dat allemaal los heb dan kom je een radiator achtig ding tegen daar zie je wat draadjes aan zitten met blokjes aan het einde .de thermo fuse is die met de roode en zwarte draad.Die met de geele draadjes is van de ontdooi sensor.
Om te een nieuwe te bestelen moet je ff googlen op koelkast onderdelen.
Groet Edwin
Ps er zit zowel in het vries gedeelte als in het koel gedeelte een thermo fuse.in iedergeval wel bij mij
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
Hallo,

Hier nog iemand met hetzelfde probleem :-( alleen zijn bij mij de thermisch beveiligen nog goed van zowel het koel- als het vriesgedeelte. Ook is de printplaat (achterkant) vervangen maar zonder resultaat. De koelkast werkt prima totdat hij gekoeld heeft tot de ingestelde temperatuur. Daarna slaat hij niet meer aan en stijgt de temperatuur in de koelkast. Het vreemde is dat het display wel meegaat als de koelkast naar de ingestelde temperatuur gaat, maar vervolgens niet meer mee stijgt wanneer het defect optreed.

Hopelijk heeft iemand nog een suggestie.

Bedankt.
Leo Konings.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...
Goedendag,

Ik zou graag willen weten na hoe lang jullie (forumbezoekers met klachten Samsung side by side koelkast)klachten kregen. Ikzelf heb na ruim 4 jaar plotseling allerlei problemen. Er is al de compressor vervangen en een nieuwe mainboard printplaat vervangen. Nu is hij weer in storing en wordt het afgeschreven. Met andere woorden kan niet meer gerepareerd worden.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
Hoi allemaal,
Ik heb sinds 2011 een Amerikaanse Samsung koelkast. Sinds een half jaar doet de vriezer het niet meer en koelt de koelkast niet goed. Ik trek regelmatig de stekker eruit want dan koelt hij weer even. Ik weet me geen raad en weet niet wie zoiets kan repareren. Hebben jullie tips?

Groet Tineke
Link naar reactie
Delen op andere sites

Goedemorgen Tineke,

Dit is waarschijnlijk een probleem met de temperatuurvoeler of het verwarmingselement die daarbij in de buurt zit (deze ontdooit de verdamper normaliter). Omdat de verdamper nu niet meer verwarmt wordt is deze bevroren... Hierdoor geeft de temperatuurvoeler altijd een koude temperatuur door. Dit heeft als gevolg dat de vriezer niet meer aanslaat en de koelkast niet voldoende gekoeld wordt, aangezien er koude lucht van het vriesgedeelte naar de koelruimte wordt geblazen om te koelen.

Dit is een probleem dat vaker voor komt bij Samsung, dus ik raad aan om even contact met hun op te nemen. Dit is namelijk geen probleem dat gemakkelijk zelf te verhelpen is!

Succes!
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 1 jaar later...
  • 3 weken later...
Om te zien of de koelkast weer naar behoren functioneert na de harde reset is het goed om even een paar uur aan te kijken of de juiste temperatuur weer gehaald wordt.

Als er problemen met de koeling blijven optreden is een eerste doe-het-zelf oplossing om de koelkast helemaal uit te schakelen en te laten ontdooien. Vervolgens even goed schoonmaken (ook afvoergaatje etc.) en de rest van de avond uit laten staan. De volgende ochtend weer inschakelen en de tijd geven om weer de juiste temperatuur te behalen.

Succes!
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...
  • 2 weken later...
Het probleem kan door verschillende dingen veroorzaakt worden. Het kan een defect zijn van de elektronische sturing (thermostaat), maar het kan ook zijn dat er ijsvorming is ontstaan in de buurt van de temperatuurvoeler. Hierdoor wordt dan geen goed signaal meer doorgezet naar de compressor.

Het eerste wat je kunt doen is de koelkast even helemaal laten ontdooien en goed schoonmaken. Vervolgens een nachtje uit laten staan en de volgende ochtend weer inschakelen.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 4 maanden later...
Hallo,
Wij hebben een Samsung dubbeldeur koel/vries combinatie type RSE8 KPUS uit 2009. Nu deed opeens vorige week de watertap het niet meer. Twee dagen later ging de temp (5grd) van het koeldeel knipperen en teruglopen in temperatuur naar zo'n 21 grd. We hebben de hele ijskast toen 24 uur ontdooit en alles deed het weer. Helaas na 2 dagen weer geen watertap en na enkele dagen wederom temperatuur koeldeel omhoog. Koeldeel op "vakantie stand" gezet. (Dus uit) en jawel, na ongeveer 18 uur doet de watertap het weer. Het vriesdeel geeft geen enkel probleem en blijft mooi op -18.
Kan iemand mij zeggen waar dit op wijst? Dit wil ik graag weten omdat er een reparateur een offerte zal sturen en ik graag wil weten of die met een deugdelijk verhaal komt. Wanneer iemand ook iets kan zeggen over verwachting qua kosten dan heel graag. Mvg Hans
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 7 maanden later...
mijn Samsung koel vriescombinatie koelde het koelgedeelte niet meer.de monteur adviseerde hem twee dagen uit te zetten. daarna werkte hij weer.maar na twee weken weer hetzelfde. Weet even niet meer wat te doen. vriezer werkt wel goed dus gebruiken we de koelkast voor opslag ruimte. hij is 4 jaar oud en heb geen zin aan hoge kosten.groet koos
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt op een probleem met de thermostaat. Als deze defect is geeft hij geen goed signaal meer door aan de compressor en zal er dus niet of slecht gekoeld worden. Je kunt de thermostaat controleren door deze door te verbinden. Dat doe je door hem los te halen en de twee draden met elkaar te verbinden (vaak bruin en zwart). Als de compressor nu aanslaat en continu blijft draaien is dit een teken dat de thermostaat vervangen moet worden.

De thermostaat zit meestal achter de display, temperatuurknop of binnenverlichting in het koelgedeelte.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 maanden later...
Wellicht is er ijsvorming ontstaan rondom het systeem van de dispenser. Hierdoor komt er geen water meer uit, maar hoor je hem nog wel klikken als hij aanslaat om water te geven. Een eventueel bevroren waterleiding verhelp je door de koelkast even helemaal te ontdooien en goed schoon te maken. Een nachtje uit laten staan en daarna weer inschakelen.

Mocht dit geen effect hebben, dan kan het ook nog een elektronisch mankement zijn. In dat geval raad ik aan om een monteur naar de koelkast te laten kijken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 5 maanden later...
Hallo,
Heb een Samsung dubbeldeurs sinds vorige week loopt temp vh koelgedeelte omhoog en nu sinds gisteren blijft ie constant herrie maken(compressor?) lijkt wel een tractor, paar jaar geleden al een achterwand laten vervangen a ?400 was net uit de garantie en nu weer dit, iemand ervaring met dit euvel?
Link naar reactie
Delen op andere sites

Het lijkt erop dat de koelkast niet genoeg koelcapaciteit meer heeft om de gehele ruimte te koelen, daarom blijft de compressor continu draaien. Vaak wordt dit veroorzaakt door een lek in het koelsysteem, waardoor er minder koelmiddel beschikbaar is. Helaas is dit niet makkelijk te verhelpen en betekent het vaak einde verhaal.... ik raad je aan om hier toch een specialist naar te laten kijken.
Link naar reactie
Delen op andere sites

  • 2 weken later...

Doe mee aan dit gesprek

Je kunt dit nu plaatsen en later registreren. Indien je reeds een account hebt, log dan nu in om het bericht te plaatsen met je account.

Gast
Reageer op dit topic

×   Geplakt als verrijkte tekst.   Plak in plaats daarvan als platte tekst

  Er zijn maximaal 75 emoji toegestaan.

×   Je link werd automatisch ingevoegd.   Tonen als normale link

×   Je vorige inhoud werd hersteld.   Leeg de tekstverwerker

×   Je kunt afbeeldingen niet direct plakken. Upload of voeg afbeeldingen vanaf een URL in

×
×
  • Nieuwe aanmaken...